ΚΑΝΝΕΣ 2014 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξι νέες είσοδοι στο πρόγραμμα του φεστιβάλ των Καννών

2014-04-30 13:26:57

Έξι νέες είσοδοι στο πρόγραμμα του φεστιβάλ των Καννών




Η νέα ταινία του Αντρέ Τεσίνε στο εκτός διαγωνιστικού τμήμα, μια ταινία στο Ένα Κάποιο Βλέμμα, και τέσσερις ειδικές προβολές είναι οι νέες προσθήκες στον κύριο κορμό του προγράμματος του προσεχούς φεστιβάλ των Καννών.


Διπλα στις 18 ταινίες που προβάλλονται στο Επίσημο Διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ των Καννών και διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα, με ονόματα μεταξύ των οποίων και ο Ζαν Λικ Γκοντάρ, ο Νουρι Μπίλγκε Τσεϊλάν, ο Μαικ Λι, η Ναόμι Καβάσε, και οι αδερφοί Νταρντέν, προστέθηκε και αυτό του Αντρε Τεσινέ με τη νέα του ταινία «The Man Who Loved Too Much», που θα προβληθεί εκτος συναγωνισμού.

Ο 71χρονος Γάλλος σκηνοθέτης έχει βρεθεί στο παρελθόν έξι φορές στο διαγωνιστικό τμήμα, έχοντας κερδίσει βραβείο μονάχα μια φορά, το βραβείο Σκηνοθεσίας με το «Rendez Vous». 

Αυτή τη φορά έχοντας μαζί του τον Γκιγιόμ Κανέ και την Κατρίν Ντενέβ, θα αφηγηθεί την μυστηριώδη, και πασίγνωστη (στους Γάλλους) υπόθεση εξαφάνισης μιας πλούσιας κληρονόμου, της Άγκνες Λα Ρου, που το 1977 «χάθηκε» όσο βρισκόταν σε ένα καζίνο στις εξοχές της Γαλλικής επαρχίας. 

Όσο για το Ένα Κάποιο Βλέμμα, στο οποίο θα συμμετάσχει και η νεα ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα, «Xenia», έχει κι εκείνο τις προσθήκες του. Στο τμήμα θα προβληθεί η νεα ταινία του Κορνέλ Μουντρουσκό, «White Dog», ενώ έχουν προγραμματιστεί 4 ειδικές προβολές: το «Of Men and War» του Λορέν Μπεκ-Ρενάρ, το «The Owners» του Αντικάν Γερσανόβ, η νεα ταινία του Τόνι Γκάτλιφ «Jeronimo» και τέλος το «El Arbor» του Πάμπλο Φέντρικ, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, που είναι και μέλος της φετινής κριτικής επιτροπής του επίσημου διαγωνιστικού.

Το φετινό φεστιβάλ των Καννών θα διεξαχθεί από τις 14 εως τις 25 Μαίου.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ