ΚΑΝΝΕΣ 2014 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Άνθρωποι-Πουλιά»: μία ταινία για την οποία «απαγορεύεται» να σας μιλήσουμε

2014-05-21 11:52:16

«Άνθρωποι-Πουλιά»: μία ταινία για την οποία «απαγορεύεται» να σας μιλήσουμε




Χθες προβλήθηκε η νέα ταινία της Πασκάλ Φεράν («Ο Εραστής της Λαίδης Τσάτερλι») στις Κάννες. Αλλά δεν μπορούμε να σας πούμε τίποτα για αυτήν!


Από τη Χριστίνα Λιάπη

Χθες προβλήθηκε η νέα ταινία της Πασκάλ Φεράν («Ο Εραστής της Λαίδης Τσάτερλι»), «Άνθρωποι-Πουλιά» («Bird People»), στις Κάννες στο παράλληλο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα, με πρωταγωνιστές την Αναΐς Ντεμουστιέ και τον Τζος Τσαρλς. Αλλά δεν μπορούμε να σας πούμε τίποτα παραπάνω για αυτήν!

Σε επιστολή τους προς όλους τους δημοσιογράφους, η σκηνοθέτης και ο παραγωγός της, Ντενί Φρέιντ, παρακαλούν να μην γίνουν λεπτομερείς ή, αν γίνεται, καθόλου αναφορές στην πλοκή της ταινίας, έτσι ώστε οι εκπλήξεις της να παραμείνουν εκπλήξεις για τους μελλοντικούς θεατές.

«Πολλά άτομα συμμετείχαν στην δημιουργία της ταινίας, αλλά τους ζητήσαμε να μην πουν τίποτα για το πρότζεκτ, συμπεριλαμβανομένων των social media και του Ίντερνετ. Και ο κάθε ένας από αυτούς σεβάστηκε αυτό το απλό αίτημα.

Ήταν αυτή τους η συμφωνία που μας επέτρεψε να σας δείξουμε την ταινία χωρίς να ξέρετε τίποτα, ή σχεδόν τίποτα.

Θα ήμασταν ευγνώμονες αν μπορέσετε να συνεχίσετε αυτήν την διακριτική στάση μέχρι τη μέρα της δημοσίευσης των κριτικών σας. Και, αν είναι δυνατό, να μην αποκαλύψετε πολλά για τις λεπτομέρειες της ιστορίας και την ανατροπή της.

Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο αλλά θα ήταν υπέροχο αν μπορούσατε να προστατεύσετε την έκπληξη των πρώτων θεατών όπως εμείς προστατεύσαμε την δική σας».

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ