ΚΑΝΝΕΣ 2013 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

To «The Congress» θα ανοίξει το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες

2013-04-19 18:03:07

To «The Congress» θα ανοίξει το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες




Η καινούρια πολυαναμενόμενη ταινία του σκηνοθέτη του «Βαλς με τον Μπασίρ», επιλέχθηκε για να ανοίξει το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες.


από την Άλκηστη Τσαμπουράκη

Η καινούρια πολυαναμενόμενη ταινία του σκηνοθέτη του «Βαλς με τον Μπασίρ», επιλέχθηκε για να ανοίξει το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες.

Ο λόγος για το «The Congress» του Άρι Φόλμαν, ένα υβρίδιο animation και live-action που ακολουθεί την ιστορία της Ρόμπιν Ράιτ, μιας ηθοποιού που για να τα βγάλει πέρα και να καταφέρει να φροντίσει το άρρωστο παιδί της, αναλαμβάνει μια τελευταία δουλειά που όμως θα της αλλάξει τη ζωή.

Μέρος της ιδιότυπης αυτής συμφωνίας της με την εταιρία παραγωγής Miramount είναι να σκαναριστεί ψηφιακά, ώστε η εικόνα της να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε ταινία η εταιρία θέλει να την χρησιμοποιήσει, χωρίς εκείνη να μπορεί πια να ελέγξει την εικόνα της. Η Miramount έτσι δημιουργεί το υποκριτικό άβαταρ της Ρόμπιν Ράιτ, το οποίο και εκμεταλλεύεται χωρίς περιορισμούς.

Ο Φόλμαν δήλωσε ότι έψαχνε μία ηθοποιό που θα ήταν πρόθυμη να παίξει τον εαυτό της. Απευθύνθηκε μεταξύ άλλων στην Νικόλ Κίντμαν, Κάμερον Ντίαζ και Τζένιφερ Τζέισον Λι. Τελικά η Ράιτ απάντησε θετικά.

Σε συνέντευξή του έχει δηλώσει πως δεν ήταν δύσκολο να πείσει την Ρόμπιν Ράιτ, αφού εκείνη αμέσως λάτρεψε το σενάριο. Και όπως ο ίδιος σημειώνει «Γενικά ανακάλυψα κάτι καταπληκτικό σχετικά με τους Αμερικανούς ηθοποιούς: αν ενδιαφέρονται για το πρότζεκτ, τα λεφτά δεν αποτελούν εμπόδιο για αυτούς».

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Πολωνού συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, Στάνισλαβ Λεμ «The Futurological Congress» (1971), χωρίς όμως ο Φόλμαν να περιορίζει την φαντασία του στην πιστή απόδοση του βιβλίου. Ο Στάνισλαβ Λεμ έχει γράψει επίσης και το Solaris το οποίο ο Ταρκόφσκι μετέφερε με επιτυχία στη μεγάλη οθόνη.

Ο Χάρβεϊ Καϊτέλ, ο Πολ Τζιαμάτι και ο Τζόν Χαμ συμπρωταγωνιστούν στην ταινία, η οποία είναι μία συμπαραγωγή Ισραήλ-Γαλλίας-Πολωνίας και αναμένεται να βγει το 2013.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ