ΚΑΝΝΕΣ 2013 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Back to Black» στην οθόνη: Η Έιμι πάει Κάννες

2013-04-25 10:58:10

«Back to Black» στην οθόνη: Η Έιμι πάει Κάννες




Η Focus Features International ανέλαβε να προωθήσει στην αγορά των Καννών ένα ντοκιμαντέρ για την πολυτάραχη ζωή της πρόσφατα χαμένης Έιμι Γουάινχαουζ, σε σκηνοθεσία του Ασίφ Καπάντια (που έχει υπογράψει το υπερεπιτυχημένο ντοκιμαντέρ για τον Άιρτον Σένα).


Από την Ανθή Νταουσάνη

Η Focus Features International ανέλαβε να προωθήσει στην αγορά των Καννών ένα ντοκιμαντέρ για την πολυτάραχη ζωή της πρόσφατα χαμένης Έιμι Γουάινχαουζ, σε σκηνοθεσία του Ασίφ Καπάντια (που έχει υπογράψει το υπερεπιτυχημένο ντοκιμαντέρ για τον Άιρτον Σένα). «Ετοιμάζουμε ένα απίστευτα μοντέρνο και συναισθηματικό φιλμ που να παγιδεύει στο φακό τη λάμψη της Έιμι, αλλά να ρίχνει και φως στον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε, με τρόπο που λίγες ταινίες μπορούν να επιτύχουν.

Η Έιμι ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο της γενιάς της που κέρδισε άξια την προσοχή όλων: έγραφε και τραγουδούσε με την καρδιά, μαγεύοντας το κοινό. Δυστυχώς δεν κατάφερε να διαχειριστεί την πίεση των media, τις δυσλειτουργικές σχέσεις της, την παγκόσμια επιτυχία της και την τάση της να ζει επικίνδυνα. Σαν κοινωνία αρχικά αποθεώσαμε την τεράστια επιτυχία της, αλλά στη συνέχεια σπεύσαμε να κατακρίνουμε τα λάθη της όταν μας βόλευε» αναφέρουν ο Καπάντια και ο συνεργάτης του, παραγωγός του «Banksy: Η Τέχνη Στο Δρόμο», Τζέιμς Γκέι Ρις.

Η Άλισον Τόμσον, από τα κεφάλια της Focus συμπληρώνει: «Ο Ασίφ κι ο Τζέιμς έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν μια συγκινητική ιστορία προβληματισμού και ανυπομονούμε να δούμε την εκδοχή τους για την Έιμι Γουάινχαουζ». Με προσωρινό τίτλο «Amy Winehouse: The Documentary» η ταινία μάλλον δε θα δυσκολευτεί να βρει υποστηρικτές στις Κάννες, επιχειρώντας να αποκαταστήσει την ιστορία της Έιμι, που εύκολα «κανιβάλισαν» τα ταμπλόιντ μετά την πτώση που ήρθε νωρίς.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ