ΚΑΝΝΕΣ 2012 / ΤO BLOG ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ

Πενήντα κεράκια στο θερινό των Καννών

2012-05-18 14:12:56

Πενήντα κεράκια στο θερινό των Καννών




Σινεμά στην πλαζ. Μια τεράστια οθόνη εκεί που σκάει το κύμα, πτυσσόμενες καρέκλες πάνω στην άμμο, πυροτεχνήματα. Ιδού το πιο ‘θερινό’ θερινό σινεμά του κόσμου.


Σινεμά στην πλαζ. Μια τεράστια οθόνη εκεί που σκάει το κύμα, πτυσσόμενες καρέκλες πάνω στην άμμο, πυροτεχνήματα. Ιδού το πιο "θερινό" θερινό σινεμά του κόσμου. Σε αυτήν την οθόνη ο Σον Κόνερι γιόρτασε χτες τα πενήντα χρόνια του Τζέιμς Μποντ με μια διπλή προβολή: το «Dr No» (1962), με τον πρώτο 007 της ιστορίας, και το «Casino Royale».

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι όταν άρχισε η δεύτερη ταινία, το σινεμά άδειασε. Ούτε τριάντα άτομα δεν έμειναν να δουν τον Ντάνιελ Κρεγκ ως 007, ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες πανάκριβα πυροτεχνήματα γέμισαν τον ουρανό της Κρουαζέτ. Η σπατάλη είναι κάτι που δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ αυτό το φεστιβάλ.

Και μιλώντας για σπατάλη, χθες το βράδυ καθώς γυρνούσα από το θερινό στο δωμάτιο (απόσταση δεκαπέντε λεπτών) μέτρησα τρεις Ρολς Ρόις, δυο Μπέντλεϊ, ενώ σταμάτησα να μετρώ πολύ γρήγορα τις υπόλοιπες πανάκριβες λιμουζίνες, Μερσεντές ή BMW. Η κρίση δεν κατοικεί εδώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 27 Μαΐου

19.15  ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

20.00 / 23.00 THÉRÈSE DESQUEYROUX (Claude Miller)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ