ΚΑΝΝΕΣ 2012 / ΤΑΙΝΙΕΣ

Τι σχέση έχει ο Νικ Κέιβ με την Τζέσικα Τσαστέιν;

2012-05-19 14:30:18

Τι σχέση έχει ο Νικ Κέιβ με την Τζέσικα Τσαστέιν;




Μα είναι και οι δύο Παράνομοι. Στις Κάννες - πού αλλού;


Νικ Κέιβ, Tζέσικα Τσαστέιν, Τομ Χάρντι, Σάια ΛαΜπέφ. Χρειάζεται μία σχετική προσπάθεια για να φανταστείς την παραπάνω ομάδα ανθρώπων στο ίδιο δωμάτιο, πόσο μάλλον στην ίδια ταινία. Κι όμως, το νέο δράμα του Τζον Χίλκοοουτ, “Lawless”, στο οποίο υπογράφει το σενάριο ο Κέιβ, διαθέτει στις τάξεις του την παραπάνω πρωταγωνιστική τριάδα, ενώ βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από την εποχή της ποταπαγόρευσης.

Με αέρα, βροχή και συννεφιά - φαινόμενα ασυνήθιστα για τις Κάννες - έκανε την εμφάνισή της η πλήρης ομάδα του “Lawless”. Η Τσαστέιν ήταν γλυκιά και αιθέρια (όπως πάντα), ενώ ο Τομ Χάρντι εμφανίστηκε με ένα ιδιαιτέρως μη κολακευτικό μούσι και παρόμοιας συνωμοταξίας απεριποίητο μαλλί. Συνοδεύονταν από τους ΛαΜπέφ, Μία Γουασικάουσκα, Γκάι Πιρς, Ντέιν ΝτεΧάαν αλλά και τον ίδιο τον Χίλκοουτ.

Ο τελευταίος, μετά το μελλοντολογικό (επίσης διασκευασμένο από μυθιστόρημα) δράμα “The Road”, μπορεί να μην ήταν η πλέον προφανής επιλογή για τη σκηνοθεσία αυτού του βίαιου δράματος για τρία θρυλικά αδέρφια που συντηρούν ένα αποστακτήριο στην αμερικάνικη επαρχία την εποχή της ποταπαγόρευσης, ωστόσο στέκεται στο ύψος του εγχειρήματος.

Χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας και βασισμένο σε ένα σχετικά μέτριο σενάριο, όπου το ενδιαφέρον εξαντλείται στην ταύτιση με τους παράνομους της ιστορίας, “συναδέλφους” εκείνη την εποχή του Αλ Καπόνε, το “Lawless” είναι μία αξιοπρεπής ταινία για ένα πολυφορεμένο θέμα. Το ότι ο Σάια ΛαΜπέφ υποδύεται με αξιώσεις τον κεντρικό πρωταγωνιστή, τον μικρό και άτολμο Τζακ, που δίπλα στον οδοστρωτήρα Φόρεστερ του Τόμ Χάρντι μοιάζει ανάξιος λόγου, λέει πολλά για το ταλέντο του Χίλκοουτ.

Απλώς, ίσως θα ήταν καλύτερα την επόμενη φορά να ασχοληθεί με κάτι λιγότερο τετριμένο.

Φαίδρα Βόκαλη

Loading the player ...
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 27 Μαΐου

19.15  ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

20.00 / 23.00 THÉRÈSE DESQUEYROUX (Claude Miller)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ