ΚΑΝΝΕΣ 2012 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρέιλερ: Κεν Λόουτς on the rocks

2012-04-06 13:49:18

Τρέιλερ: Κεν Λόουτς on the rocks




Ο Κεν Λόουτς δεν πείθει ότι το γυρνάει στην κωμωδία, άλλωστε το τρέιλερ της επόμενης ταινίας του με τον όμορφο τίτλο Angels’ Share, μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως σκωτσέζικη απάντηση στο Full Monty, αλλά δε φαίνεται να έχει ακριβώς προθέσεις γέλιου.


Ο Κεν Λόουτς δεν πείθει ότι το γυρνάει στην κωμωδία, άλλωστε το τρέιλερ της επόμενης ταινίας του με τον όμορφο τίτλο «Angels’ Share», μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως «σκωτσέζικη απάντηση στο Full Monty», αλλά δε φαίνεται να έχει ακριβώς προθέσεις γέλιου.

Με ένα δυο γνώριμες φάτσες - Τζον Χένσο απ’ το «Looking for Eric», Ουίλιαμ Ρουάν από το «Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι» και Γκάρι Μέτλαντ απ΄τα «Γλυκά Δεκάξι» - αλλά και νεοφώτιστους στο σινεμά του Λόουτς – Πολ Μπράνιγκαν, Σίομπαν Ράιλι και Τζάσμιν Ρίγκινς, η ιστορία πάει τόσο μακριά όσο και οι δρόμοι του ουίσκι στα υψίπεδα της Σκωτίας: Ο Ρόμπι (Μπράνιγκαν), μόλις έγινε πατέρας και προσπαθεί να κλείσει τους λογαριασμούς του με τη δικαιοσύνη εκτελώντας κοινωνική εργασία προκειμένου να επανέλθει στον ίσιο δρόμο.

Όταν ανακαλύπτει το χάρισμά του να ανιχνεύει τα πιο λεπτά αρώματα του ουίσκι, στρέφεται σε αυτό το νέο πεδίο, ως δεύτερη ευκαιρία για να πετύχει επιτέλους κάτι στη ζωή του. Μαζί του τρεις φίλοι που μόλις γνώρισε και που επενδύουν το μέλλον τους στις γευσιγνωσίες, τις δημοπρασίες του «νερού της φωτιάς», ακόμα κι αν χρειάζεται να σηκώσουν το κιλτ τους.

Τουλάχιστον από το τρέιλερ, η ταινία μοιάζει να είναι η πιο feelgood εκδοχή του γλυκόπικρου σινεμά της καθημερινότητας που υπηρετεί ο Λόουτς: όσο για τον τίτλο, έχει τη δική του ιστορία. «Angels' share» είναι η μεταφορική ορολογία που περιγράφει την ποσότητα του ουίσκι που εξατμίζεται κατά την απόσταξη, μετά από την παλαίωσή του για μεγάλο διάστημα στα βαρέλια.

Αν ο Αλεξάντερ Πέιν σύστησε στην οθόνη την κουλτούρα του κρασιού στο «Sideways», ο Κεν Λόουτς, απρόσμενα, και χωρίς πάντως να προδώσει το ρεαλιστικό σινεμά του, μας ταξιδεύει στους δρόμους του ουίσκι, με ένα μότο μάλιστα που δε θα φανταζόμασταν ότι μπορεί ποτέ να δούμε σε ταινία του:«όλα είναι πιθανά»!

Το πλέον πιθανό πάντως είναι να δούμε την ταινία να ντεμπουτάρει στις Κάννες.  A.N

Loading the player ...
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 27 Μαΐου

19.15  ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

20.00 / 23.00 THÉRÈSE DESQUEYROUX (Claude Miller)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ