ΚΑΝΝΕΣ 2012 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρέιλερ: Από τον Χάνεκε με "Αγάπη"

2012-05-14 12:12:25

Τρέιλερ: Από τον Χάνεκε με  Αγάπη




Ο Μίκαελ Χάνεκε πηγαίνει στις Κάννες χωρίς άγχος, όπως κάθε auteur που έχει πρόσφατα κερδίσει το Χρυσό Φοίνικα και διαγωνίζεται και πάλι με τον αέρα του νικητή.


Ο Μίκαελ Χάνεκε πηγαίνει στις Κάννες χωρίς άγχος, όπως κάθε auteur που έχει πρόσφατα κερδίσει το Χρυσό Φοίνικα και διαγωνίζεται και πάλι με τον αέρα του νικητή. Το «Amour» του, το φιλμ με το οποίο «κατεβαίνει» φέτος στο Φεστιβάλ έχει πλέον ένα τρέιλερ που χωρίς να λέει πολλά -σχεδόν τίποτα, εκτός από απανωτά ερωτήματα - αναδύει μια υπόγεια ένταση που σε υποβάλλει από το πρώτο πλάνο.

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ζαν Λουί Τρεντινιάν και Εμανιουέλ Ριβά στοχεύουν απευθείας στο συναίσθημα στα πλαίσια μιας ανθρώπινης ιστορίας για την οποία γνωρίζουμε ελάχιστα: Ηλικιωμένο ζευγάρι εκλεπτυσμένων καθηγητών μουσικής (-ξανά το πιάνο στο φακό του Χάνεκε-) έρχεται αντιμέτωπο με το απρόοπτο εγκεφαλικό επεισόδιο της συζύγου, ενώ η επίσης μουσικός κόρη τους έρχεται πίσω από το εξωτερικό για να συμπαρασταθεί στον πατέρα. Ο σταδιακός εκφυλισμός του ανθρώπου από τα γηρατειά βάζει σε δοκιμασία τις σχέσεις «Αγάπης».

Ο Χάνεκε είχε από καιρό εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί με μία ιστορία εστιασμένη στα στίγματα που αφήνει στην ανθρώπινη ψυχή ο χρόνος και η φθορά, αλλά κράτησε τα μυστικά του καλά κρυμμένα μέσα σε βλέμματα και μουσικές, ακόμα και λίγες μόλις ημέρες πριν από την πρεμιέρα της ταινίας στην Κρουαζέτ, όπου ο θριαμβευτής της «Χρυσής Κορδέλας» είναι από τους πιο αναμενόμενους δημιουργούς στο καθόλα εντυπωσιακό line up της φετινής διοργάνωσης.  Α.Ν

Loading the player ...
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 27 Μαΐου

19.15  ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

20.00 / 23.00 THÉRÈSE DESQUEYROUX (Claude Miller)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ