ΚΑΝΝΕΣ 2012 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μπραντ Πιτ, οι γκάνγκστερ και ο καπιταλισμός

2012-05-23 15:58:17

Ο Μπραντ Πιτ, οι γκάνγκστερ και ο καπιταλισμός




Πριν από λίγο έφτασα στο ξενοδοχείο Κάρλτον για να συναντήσω τον Μπραντ Πιτ. «Από την Ελλάδα; Τότε με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σας για την ταινία,» μου είπε ο Μπραντ Πιτ.


Πριν από λίγο έφτασα στο ξενοδοχείο Κάρλτον για να συναντήσω τον Μπραντ Πιτ. «Από την Ελλάδα; Τότε με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σας για την ταινία,» μου είπε ο Μπραντ Πιτ, μόλις μπήκα στην σουίτα του ξενοδοχείου που είχε διαμορφωθεί σε στούντιο για τις συνεντεύξεις για την ταινία «Killing Them Softly» («Να τους Σκοτώνεις Απαλά»).

«Μου άρεσε πολύ,» απάντησα σε αυτόν και στον σκηνοθέτη Άντριου Ντόμινικ που ήταν μαζί του στο δωμάτιο. «Είναι μια εξαιρετική πολιτική ταινία, νομίζω, και όχι μόνο ένα γκανγκστερικό δράμα.». «Το εκτιμώ ιδιαίτερα να το ακούω από εσάς,» μου είπε ο Ντόμινικ, «ξέροντας τι συμβαίνει στην πατρίδα σας.»

Και όταν θα δείτε την ταινία θα καταλάβετε τον λόγο διότι το «Killing Them Softly» είναι κυρίως μια πολιτική ταινία.

Ο ίδιος ο Ντόμινικ, εξάλλου, έχει γράψει στο press book της ταινίας: «Πάντα πίστευα ότι τα γκανγκστερικά δράματα είναι ουσιαστικά για τον καπιταλισμό στο βαθμό που δείχνουν την καπιταλιστική ιδέα να λειτουργεί στην πιο βασική μορφή.»

Την Δευτέρα θα δείτε ένα απόσπασμα από την συνέντευξη, ενώ η ταινία θα προβληθεί στην Ελλάδα στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ορ.Α.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 27 Μαΐου

19.15  ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

20.00 / 23.00 THÉRÈSE DESQUEYROUX (Claude Miller)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ