ΚΑΝΝΕΣ 2012 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Βάλτερ Σάλες μιλά για το "On the Road"

2012-05-23 17:05:50

Ο Βάλτερ Σάλες μιλά για το  On the Road




Μετά την δημοσιογραφική προβολή του «Στον Δρόμο» και την καθιερωμένη επίσημη φωτογράφιση που ακολούθησε, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Βάλτερ Σάλες, και τα βασικά μέλη του καστ βρέθηκαν στην συνέντευξη Τύπου και απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις δυσκολίες που παρουσίασε το πρότζεκτ αλλά και το πόσο επίκαιρη είναι η ιστορία του.


Μετά την δημοσιογραφική προβολή του «Στον Δρόμο» και την καθιερωμένη επίσημη φωτογράφιση που ακολούθησε, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Βάλτερ Σάλες, και τα βασικά μέλη του καστ βρέθηκαν στην συνέντευξη Τύπου και απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις δυσκολίες που παρουσίασε το πρότζεκτ αλλά και το πόσο επίκαιρη είναι η ιστορία του.

Ο Βάλτερ Σάλες ευτύχησε να ολοκληρώσει ένα ταλαιπωρημένο πρότζεκτ, που πέρασε ανεπιτυχώς από χέρια πολλών σκηνοθετών. «Μας πήρε οχτώ χρόνια. Σκεφτήκαμε μάλιστα να κάνουμε ένα ντοκιμαντέρ που θα ήταν κάτι σαν τα θεμέλια. Η ιστορία είναι περισσότερο για την περίοδο πριν από την Μπητ γενιά. Ακολουθεί την κοινωνική και πολιτική αφύπνιση δύο νέων ανθρώπων που ανακαλύπτουν μια νέα και άγνωστη ανθρώπινη γεωγραφία.» Όσον αφορά τη συνεργασία του με το καστ, είπε: «Βλέπω όλους τους ηθοποιούς ως συν-σεναριογράφους της ταινίας. Πήγαμε πιο πέρα από το βιβλίο ενώ ταυτόχρονα παραμείναμε πιστοί στο πνεύμα του. Προσπαθήσαμε να δουλεύουμε σε ένα πνεύμα διαρκούς αυτοσχεδιασμού.»

Ο Βίγκο Μόρτενσεν, που υποδύεται τον Γουίλιαμ Μπάροουζ, μίλησε για το πόσο επίκαιρο είναι το θρυλικό βιβλίο του Κέρουακ. «Ξαναδιάβασα το βιβλίο για την ταινία και συνειδητοποίησα πόσο σχετικό είναι με τον σημερινό κόσμο. Σήμερα μπορείς επίσης να νιώσεις μια αίσθηση απόρριψης της οικονομικής κρίσης και των αρχών από τους νέους ανθρώπους. Ήταν έτσι η ιδανική στιγμή για την κυκλοφορία της ταινίας. Αυτό που μου αρέσει στο βιβλίο είναι το περιθώριο που αφήνει για πολλαπλές ερμηνείες. Ο Βάλτερ έχει δημιουργήσει κάτι το πραγματικά νέο με αυτούς τους χαρακτήρες, δεν επεχείρησε να χειριστεί απλά αντίγραφα.»

Η Κρίστεν Στιούαρτ είπε ότι η Μαριλού ήταν ένας χαρακτήρας που απλά αγάπησε. «Η δύναμη της προσωπικότητάς της και η σχέση με το σήμερα των όσων λέει είναι εκπληκτικά. Δεν είναι επαναστάτρια, είναι απλά ο εαυτός της. Ο βασικός της στόχος είναι να είναι απόλυτα ανθρώπινη.»

Χ.Λ.

Loading the player ...
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 27 Μαΐου

19.15  ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

20.00 / 23.00 THÉRÈSE DESQUEYROUX (Claude Miller)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ