ΚΑΝΝΕΣ 2012 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέες ταινίες και τρία μάστερκλας προγραμματίζουν οι Κάννες

2012-05-02 13:17:13

Νέες ταινίες και τρία μάστερκλας προγραμματίζουν οι Κάννες




Επτά ταινίες, και τρία μάστερκλας, πρόσθεσε στο πρόγραμμά του το φεστιβάλ Καννών, ανάμεσα στις οποίες μερικοί ενδιαφέροντες τίτλοι, παρόλο κανένας από αυτούς δεν είναι η μεγάλη που όλοι περίμεναν για έκπληξη της τελευταίας στιγμής.


Επτά ταινίες πρόσθεσε στο πρόγραμμά του το φεστιβάλ Καννών, ανάμεσα στις οποίες μερικοί ενδιαφέροντες τίτλοι, παρόλο κανένας από αυτούς δεν είναι η μεγάλη ταινία που όλοι περίμεναν για έκπληξη της τελευταίας στιγμής.Αντίθετα, η μεγαλύτερη ίσως έκπληξη της λίστας είναι το «Maniac» του Φρανκ Καλφούν: το ριμέικ (της ταινίας του Γουίλιαμ Λάστιγκ), που έχει πρωταγωνιστή τον Ελάιζα Γουντ, αποδεικνύει ότι είναι κάτι περισσότερο από απλά ένα καλτ φιλμ και πρέπει να είναι ανώτερο από απλά ένα καλτ φιλμ και εξασφάλισε την παρουσία του στο Μεσονύκτιο Τμήμα, μαζί με το «The Sapphires» του Γουέιν Μπλερ, την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού μιούζικαλ.

Το τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» βρήκε την ταινία λήξης στο «Renoir» του Ζιλ Μπουρντό, που βρίσκει τον Γάλλο ζωγράφο Ογκούστ Ρενουάρ τα τελευταία χρόνια της ζωής του, όπως και τα «Gimme the Loot» του Άνταμ Λεόν, «Children» της Αΐντα Μπέγκικ και «Trashed» της Κάντιντα Μπρέιντι.

Εκτός από το πρόγραμμα καθ’αυτό, και οι παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ, όμως, εμπλουτίστηκαν με την ανακοίνωση τριών μάστερκλας, που θα φιλοξενήσουν μεγάλες προσωπικότητες του σινεμά: τον σκηνοθέτη Φίλιπ Κάουφμαν, τον συνθέτη Αλεξάντρ Ντεσπλά και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Νόρμαν Λόιν.

Ο Κάουφμαν, ο οποίος θα παρουσιάσει την (τηλεοπτική) ταινία του «Hemingway and Gellhorn» στο φεστιβάλ, θα μιλήσει στον Μισέλ Σιμέντ για τις ταινίες και τις εξελίξεις στον αμερικάνικο κινηματογράφο, σε μια βραδιά που θα έχει τον τίτλο «Ένα Μάθημα Σκηνοθεσίας».

Μετά το μάστερκλας που είχε δώσει το 2006 για την δική του δουλειά, ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντρ Ντεσπλά, ο οποίος έχει συνθέσει τη μουσική και για ταινίες που συμμετέχουν στο φετινό επίσημο πρόγραμμα των Καννών, θα επικεντρωθεί αυτή τη φορά στη δουλειά μεγάλων συναδέλφων του στο μάστερκλας με τον τίτλο «Μια Προσωπική Ιστορία της Κινηματογραφικής Μουσικής».

Τέλος, ο γνωστός κριτικός Τοντ ΜακΚάρθι θα συζητήσει με τον 97χρονο βετεράνο της σκηνής και της οθόνης, Νόρμαν Λόιντ, ο οποίος μετρά ανάμεσα στους συνεργάτες του τον Όρσον Γουέλς και τον Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Το φεστιβάλ Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 16 ως τις 25 Μαΐου.

Χ.Λ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 27 Μαΐου

19.15  ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

20.00 / 23.00 THÉRÈSE DESQUEYROUX (Claude Miller)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ