ΚΑΝΝΕΣ 2012 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλιπ: Ερωτικό πάθος κι ένα ποτήρι ουίσκι

2012-05-22 12:47:02

Κλιπ: Ερωτικό πάθος κι ένα ποτήρι ουίσκι




Deja Vu από τον Γουόνγκ Καρ Βάι


Ο Γουόνγκ Καρ Βάι μπορεί να μην πρόλαβε να κατεβάσει στις Κάννες το «Grandmaster» του, αλλά ένα μικρού μήκους love story του «διεθνή» Κινέζου κινηματογραφιστή (Ερωτική Επιθυμία, 2046) ταξίδεψε στην Κρουαζέτ με τη χορηγία του Chivas Rigal και ουσιαστικά πρόκειται για ένα κινηματογραφικών προδιαγραφών διαφημιστικό του ποτού. Τίτλος του; Déjà Vu.

O σταθερός πρωταγωνιστής του σκηνοθέτη Τσανγκ Τσεν και το σούπερ μόντελ Ντι Ζουάν είναι οι πρωταγωνιστές μιας –τι άλλο- ερωτικής ιστορίας από αυτές που ο Κινέζος ξέρει να αφηγείται μέσα σε μοναδική νουάρ ατμόσφαιρα ανατολής, γυρισμένο αυτήν τη φορά σε υπερπολυτελές παλάτι- ξενοδοχείο της Ινδίας! Το συμπέρασμα μπορεί να μην είναι κάτι περισσότερο από το πώς το ουίσκι βοηθάει τον έρωτα (κάτι που ασφαλώς κολλάει με τον τίτλο), αλλά οι εικόνες σίγουρα θα δώσουν ένα κάποιο αισθητικό τουλάχιστον βάθος.

Το φιλμάκι προβάλλεται στο «Chivas House» του Φεστιβάλ δεν είναι η πρώτη απόπειρα του  Γουόνγκ Καρ Βαϊ στα μονοπάτια των κλιπ και των διαφημιστικών, αφού το λυρικό του ύφος τον έβαλε ήδη στον κόσμο των καλλυντικών με ένα σποτ που γύρισε στα διαλείμματα από τα γυρίσματα του "Grandmasters", της περιπέτειας πολεμικών τεχνών που αναμένεται να αναδειχτεί στο επόμενο ορόσημο της καριέρας του.  Α.Ν

Loading the player ...
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 27 Μαΐου

19.15  ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

20.00 / 23.00 THÉRÈSE DESQUEYROUX (Claude Miller)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ