ΚΑΝΝΕΣ 2012 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Κρίστεν Στιούαρτ χορεύει στο Δρόμο

2012-03-11 13:05:16

Η Κρίστεν Στιούαρτ χορεύει στο Δρόμο




Το πρώτο τρέιλερ του Δρόμου του Κέρουακ ήρθε στην οθόνη μας από τον Βάλτερ Σάλες


Το διάσημο ποιητικό βιβλίο του μπίτνικ συγγραφέα Τζακ Κέρουακ, «Στο δρόμο» περίμενε πολύ καιρό να πάρει σειρά για μια κινηματογραφική μεταφορά, ενώ το πρότζεκτ ονειρεύτηκαν σκηνοθέτες όπως ο Φράνσις Φορντ Κόπολα και ο Γκας Βαν Σαντ. Ο Βάλτερ Σάλες πήρε τελικά την κατάσταση στα χέρια του και η ταινία, την τελική ευθεία πλέον, μας χαρίζει ένα πρώτο τρέιλερ γεμάτο από την ενέργεια, την παραισθησιογόνο ατμόσφαιρα του βιβλίου, τον ερωτισμό και την κραυγή ελευθερίας που αντιπροσωπεύει το πιο αναγνωρίσιμο λογοτεχνικό δείγμα της beat κουλτούρας.

Ελπίζουμε αυτές οι «πεταλούδες στο στομάχι» που δημιουργεί το λιγότερο από δύο λεπτά τρέιλερ να είναι μόνο η αρχή, για ένα φιλμ που θα αναμετρηθεί με ένα θρύλο και μάλιστα μετά από τόσες αναβολές και καθυστερήσεις που έχουν κάνει τις προσδοκίες των πιο «ψαγμένων» ταξιδιωτών (της ζωής) να έχουν χτυπήσει οροφή.

Ο Σαμ Ράιλι που θαυμάσαμε στο Control είναι ο περιπλανώμενος Σαλ Πάρανταϊς (alter ego του συγγραφέα), ενώ ο Γκάρεθ Χέντλαντ (του Tron Legacy και προσεχώς στην κάμερα των αδελφών Κοέν) θα είναι ο Ντιν Μοριάρτι με πρώτη γυναίκα του την Κρίστεν Στιούαρτ – Μαριλου (μην υποτιμάτατε τα βαμπίρ) και επόμενο βήμα την Καμίλ της Κίρστεν Ντανστ. Έιμι Άνταμς, Βίγκο Μόρτενσεν, Άλις Μπράγκα και Στιβ Μπουσέμι στο πολυπρόσωπο καστ.

Στο βιβλίο ο Γαλλοκαναδός περιγράφει τις περιπέτειες δυο φίλων που διασχίζουν με το αυτοκίνητο την «άλλη Αμερική», τις ατέλειωτες πεδιάδες και τα βουνά, περνώντας από υπνωτισμένες επαρχίες και στάσιμα τοπία. Δεν αναζητούν τίποτα. Δεν έχουν προορισμό και στόχο. Απλώς ζουν έντονα. Έξω από το σύστημα που επιβάλλει τη φιλοδοξία, την επιτυχία και τη ζωή μέσα πρωτόκολλα. Το αυτοκίνητο, από σύμβολο στάτους και προϊόν της υλιστικής κοινωνίας που ο συγγραφέας απεχθάνεται, μετατρέπεται σε όχημα ελευθερίας, προέκταση του ονείρου για έξοδο στον «ανοιχτό» κόσμο.

Περιμένουμε με αγωνία τη μεταφορά ενός εμβληματικού έργου που επηρέασε τόσο τη λαϊκή κουλτούρα και τη λογοτεχνική γενιά που ακολούθησε, όσο και τον ίδιο τον κινηματογράφο (βλέπε road movies). Στο μεταξύ, δείτε το πρώτο τρέιλερ. Θα σας κάνει να μπείτε στο αυτοκίνητο. Α.Ν  

 

Loading the player ...
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 27 Μαΐου

19.15  ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

20.00 / 23.00 THÉRÈSE DESQUEYROUX (Claude Miller)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ