ΚΑΝΝΕΣ 2012 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άνοιγμα στις Κάννες με Moonrise Kingdom!

2012-03-09 11:13:22

Άνοιγμα στις Κάννες με Moonrise Kingdom!




Το «Moonrise Kingdom» του Γουές Άντερσον είναι η ταινία που θα ανοίξει το φετινό φεστιβάλ των Καννών!


Το «Moonrise Kingdom» του Γουές Άντερσον ("Ταξίδι στο Darjeeling", "Ο Απίθανος κύριος Φοξ") είναι η ταινία που θα ανοίξει το φετινό φεστιβάλ των Καννών! Κι αν όλα έδειχναν – με ημερομηνία κυκλοφορίας στα τέλη του Μαϊου – ότι η ταινία θα ταξίδευε στην Κρουαζέτ, η επιλογή της για το άνοιγμα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής κινηματογραφικής γιορτής ήρθε σαν ευχάριστη έκπληξη.

Με τη ρετρό γοητεία της ταινίας (δείτε και την υπέροχη αφίσα) να ταιριάζει γάντι στο περιβάλλον των Καννών, ο Γουές Άντερσον θα αφηγηθεί την ιστορία (ενηλικίωσης) δυο πιτσιρικάδων της δεκαετίας του ’60 που ερωτεύονται και το σκάνε μακριά από τη μικρή τους πόλη, προκαλώντας σκάνδαλο, αλλά και περιπετειώδεις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Το καστ περιλαμβάνει από Τίλντα Σουίντον και Μπρους Γουίλις μέχρι Έντουαρντ Νόρτον, Μπιλ Μάρεϊ, Χάρβεϊ Καϊτέλ και Φράνσις ΜακΝτόρμαντ – ομάδα που εκτός από την οθόνη αναμένεται να εντυπωσιάσει και στο κόκκινο χαλί.

Ο Πρόερος του Φεστιβάλ, Ζιλ Ζακόμπ σχολιάζει: «Με τον Γουές Άντερσον να ανοίγει την 65η διοργάνωση, το νέο αμερικανικό σινεμά θα δοξαστεί στην Κρουαζέτ!»

Ο Γουές Άντερσον είναι μια από της ανερχόμενες δυνάμεις του αμερικανικού σινεμά, με δικό του πολύ προσωπικό ύφος, ειδικά στο Moonrise Kingdom, έναν ακόμα ύμνο στη δημιουργική ελευθερία μέσα στην οποία εξελίσσει τη δουλειά του. Ευαίσθητος και ανεξάρτητος, αλλά και θαυμαστής του Φελίνι και του Ρενουάρ, ο Αντερσον είναι ένας ιδιοφυής και πρωτότυπος κινηματογραφιστής» δήλωσε από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ισχυρός άνδρας του φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό.

Το επίσημο πρόγραμμα του επετειακού 65ου φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στις 19 Απριλίου. Η φετινή διοργάνωση θα σβήσει κεράκια με τη Μέριλιν Μονρόε «μούσα» του φετινού πόστερ και τον Ιταλό Νάνι Μορέτι να καταφθάνει με τη βέσπα του για να προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής.  Α.Ν

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 27 Μαΐου

19.15  ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

20.00 / 23.00 THÉRÈSE DESQUEYROUX (Claude Miller)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ