ΚΑΝΝΕΣ 2011 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Μπόλιγουντ πάει Κάννες!

2011-04-27 11:52:01

Το Μπόλιγουντ πάει Κάννες!




Μπόλιγουντ - Η μεγαλύτερη ιστορία αγάπης που ειπώθηκε ποτέ είναι ο τίτλος της ταινίας που ο Ινδός σκηνοθέτης Σεκάρ Καπούρ έβαλε την πινελιά του ως παραγωγός για το επερχόμενο Φεστιβάλ των Καννών.


«Μπόλιγουντ - Η μεγαλύτερη ιστορία αγάπης που ειπώθηκε ποτέ» είναι ο τίτλος της ταινίας που ο Ινδός σκηνοθέτης Σεκάρ Καπούρ («Elizabeth») έβαλε την πινελιά του ως παραγωγός για το επερχόμενο Φεστιβάλ των Καννών. Τα καλύτερα στιγμιότυπα των ινδικών μιούζικαλ έχουν μονταριστεί εδώ για ένα φιλμ που αποτίνει φόρο τιμής στις ωραιότερες μουσικοχορευτικές σκηνές στην ιστορία του Μπόλιγουντ - ιδέα που γεννήθηκε από μια συζήτηση που είχε ο Καπούρ ως μέλος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ το 2010.

«Το αγαπάμε. Το μισούμε. Το θεωρούμε οπισθοδρομικό. Το θεωρούμε μοντέρνο. Πρέπει να το αναπνεύσουμε για να το νιώσουμε ζωντανό. Μερικοί λένε ότι πρόκειται για το μοναδικό είδος κουλτούρας που κρατά ενωμένη την Ινδία. Ορισμένοι λένε ότι δίνει ταυτότητα και ατομικότητα σε 25 εκατομμύρια Ινδούς που έχουν αφήσει τις ακτές της Ινδίας... Αυτό είναι το Μπόλιγουντ», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι συντελεστές του εγχειρήματος.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ