ΚΑΝΝΕΣ 2011 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα βγάζει όλα στο internet η εταιρεία του Τρίερ

2011-05-11 16:01:13

Τα βγάζει όλα στο internet η εταιρεία του Τρίερ




H δανέζικη εταιρεία παραγωγής Zentropa του Λαρς Φον Τρίερ, ανακοίνωσε από τις Κάννες ότι θα παρέχει όλη τη φιλμογραφία της on-demand από την ιστοσελίδα της


Βρισκόμαστε μόλις στην πρώτη μέρα του φεστιβάλ Καννών και ήδη τα πρώτα νέα για την κινηματογραφική βιομηχανία έχουν αρχίσει να καταφτάνουν. Ανάμεσα στις διάφορες ειδήσεις για μελλοντικές ταινίες και επιλογές ηθοποιών, ξεχωρίζει η ανακοίνωση της δανέζικης εταιρείας παραγωγής Zentropa του Λαρς Φον Τρίερ, η οποία δημοσιοποίησε τα πλάνα της να παρέχει όλη τη φιλμογραφία της on-demand από την ιστοσελίδα της την ώρα που ο Δανός σκηνοθέτης ετοιμάζει να προβάλλει την νέα του ταινία «Melancholia» (φωτογραφία) στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ.

Ενώ η διαμάχη ανάμεσα στους ιδιοκτήτες κινηματογράφων και τα στούντιο για την συγκεκριμένη παροχή καλά κρατεί στις ΗΠΑ, είναι η πρώτη φορά που ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής στήνει την δική της διαδικτυακή υπηρεσία για να προσφέρει τις ταινίες της απευθείας στο κοινό. «Ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός τώρα άρχισε για τα καλά!», δήλωσε ο επικεφαλής της Zentropa, Πέτερ Αλμπάεκ Τζένσεν, ο οποίος δημιούργησε την εταιρεία μαζί με τον Τρίερ τη δεκαετία του ’90.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο κατάλογος ταινιών που θα είναι διαθέσιμος, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων όλα τα έργα του Τρίερ, από το ντεμπούτο του το 1984 με τον τίτλο «Το στοιχείο του εγκλήματος» και τον «Αντίχριστο» τού 2009 μέχρι και την τηλεοπτική σειρά «The kingdom». Επίσης, το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει τις σημαντικότερες από τις ταινίες του κινήματος Dogme (του οποίου πρωτοστάτης ήταν η συγκεκριμένη εταιρεία), όπως τα «Οικογενειακή γιορτή» του Τόμας Βίντερμπεργκ, «The king is alive» του Κρίστιαν Λέβρινγκ και «Ιταλικά για αρχαρίους» της Λόνε Σέρφινγκ, αλλά και το βραβευμένο με ξενόγλωσσο Όσκαρ φέτος «Ίσως, αύριο» της Σουζάνε Μπίερ. Τέλος, στον κατάλογο έχουν προστεθεί ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους που δεν είχαν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα σε DVD.

Η υπηρεσία, που θα είναι διαθέσιμη από τις 18 Μαΐου στον ιστότοπο Zentropaondemand.com, θα χρεώνει 4 ευρώ για τις νέες κυκλοφορίες, 3 ευρώ για παλαιότερους τίτλους και 1 ευρώ ανά τηλεοπτικό επεισόδιο ή ταινία μικρού μήκους.  Χ.Λ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ