ΚΑΝΝΕΣ 2011 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις Κάννες με Χρυσή Άμαξα

2011-04-26 10:42:43

Στις Κάννες με Χρυσή Άμαξα




Στον φυλακισμένο Ιρανό σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί θα απονεμηθεί φέτος η Χρυσή Αμαξα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών για το θάρρος του.


Στον φυλακισμένο Ιρανό σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί θα απονεμηθεί φέτος η Χρυσή Αμαξα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών για το θάρρος του. Ο Παναχί, που έχει βραβευτεί το 1995 στις Κάννες για την ταινία του «Το άσπρο μπαλόνι», καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών για προπαγάνδα εναντίον του κυβερνώντος καθεστώτος του Ιράν και του απαγόρευσαν να γυρίζει ταινίες για είκοσι χρόνια. Μεταξύ παλαιότερων βραβευθέντων με τη «Χρυσή Αμαξα» συγκαταλέγονται οι Κλιντ Ιστγουντ, Νάνι Μορέτι, Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και Τζιμ Τζάρμους.

Εν τω μεταξύ, τις βαλίτσες τους για τις Κάννες θα ετοιμάσουν ο Τζουντ Λο και η Ούμα Θέρμαν, καθώς τα ονόματά τους προστέθηκαν στη λίστα της κριτικής επιτροπής του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος του 64ου φεστιβάλ κινηματογράφου της Κρουαζέτ. Με πρόεδρο τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, οι Λο και Θέρμαν θα δώσουν πρόσθετη λάμψη στην ήδη γεμάτη από σταρ διοργάνωση, που αναμένει και τις αφίξεις των Μπραντ Πιτ, Σον Πεν, Αντόνιο Μπαντέρας καθώς και πολλών άλλων κινηματογραφικών ονομάτων.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ