ΚΑΝΝΕΣ 2011 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μπερτολούτσι στις Κάννες: σεξ, χιούμορ και 3D

2011-05-12 16:31:27

Ο Μπερτολούτσι στις Κάννες: σεξ, χιούμορ και 3D




Ο Ιταλός σκηνοθέτης έφθασε την Τετάρτη στις Κάννες για την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, πριν την τελετή έναρξης και την βράβευσή του με τιμητικό Χρυσό Φοίνικα.


Ο Ιταλός σκηνοθέτης έφθασε την Τετάρτη στις Κάννες για την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, πριν την τελετή έναρξης και την βράβευσή του με τιμητικό Χρυσό Φοίνικα. Εμφανώς καταβεβλημένος, εμφανίστηκε σε αναπηρικό καροτσάκι, αλλά με πολύ καλή διάθεση. Δε δίστασε μάλιστα να αστειευτεί για την κατάστασή του αυτοσαρκαζόμενος: «Αναρωτιέμαι αν τελικά οι ταινιοθήκες, αντί να ασχολούνται με την αποκατάσταση των ταινιών μου, πρέπει να αποκαταστήσουν εμένα», προκαλώντας το αυθόρμητο γέλιο των παρευρισκόμενων.

Ερωτώμενος για τη σεξουαλικότητα στις ταινίες του, αποκάλυψε πως μετά το «Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι» είχε συναντηθεί με τον Ναγκίσα Οσίμα της «Αυτοκρατορίας των Αισθήσεων» και κουβεντιάζοντας είχαν ανακαλύψει ότι υπήρχε μία σκηνή στις ταινίες τους που και οι δύο έγραψαν αλλά ποτέ δε γύρισαν. Επρόκειτο για ένα στιγμιότυπο μεταξύ μιας γυναίκας κι ενός άνδρα στο κρεβάτι, που δεν θέλουν να ανοίξουν το παράθυρο, προκειμένου να παγιδεύσουν στο δωμάτιο το άρωμα του έρωτά τους. Όσο για το «Εγώ κι εσύ» («Io e Te»), την ταινία που ετοιμάζει σε τρεις διαστάσεις, ο Μπερτολούτσι ανέφερε πως η ιδέα της δημιουργίας ενός φιλμ auteur 3D του ήρθε βλέποντας το «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον.

Φαίδρα Βόκαλη

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ