ΚΑΝΝΕΣ 2011 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Γκας Βαν Σαντ υπό το βλέμμα των Καννών

2011-04-13 16:32:07

Ο Γκας Βαν Σαντ υπό το βλέμμα των Καννών




Το «Restless» του Γκας Βαν Σαντ θα ανοίξει τελικά το τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» του κινηματογραφικού φεστιβάλ Καννών, επιβεβαιώνοντας τελικά...


Το «Restless» του Γκας Βαν Σαντ θα ανοίξει τελικά το τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» του κινηματογραφικού φεστιβάλ Καννών, επιβεβαιώνοντας τελικά τις φήμες ότι ο Αμερικανός σκηνοθέτης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το καινούριο του έργο στη Κρουαζέτ.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Χένρι Χόπερ και η Μία Γουασικόβσκα (γνωστή και ως Αλίκη στην ταινία "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων"), θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Μαΐου και σημαίνει την επιστροφή του Βαν Σαντ στις Κάννες μετά τις συμμετοχές του με τις ταινίες «Ελέφαντας», που είχε μάλιστα κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα το 2003, και «Paranoid park», το 2007.

Το τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» περιλαμβάνει ταινίες με πιο εναλλακτική ή ριζοσπαστική κινηματογραφική ματιά και προσπαθεί να αναδεικνύει ταινίες νεότερων σχετικά καλλιτεχνών, πέρα από τους ήδη καθιερωμένους σκηνοθέτες. Θυμίζουμε ότι είναι το τμήμα το οποίο συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά του, και στη συνέχεια βράβευσε, τον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου.

Φέτος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι ο Εμίρ Κουστουρίτσα και τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 21 Μαΐου. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αύριο Πέμπτη 14 Απριλίου. Χ.Λ.

Loading the player ...
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ