ΚΑΝΝΕΣ 2011 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Μεσάνυχτα", αστέρια και Ντάναγουεϊ

2011-04-04 12:46:14

H Φέι Ντάναγουεϊ από φωτογραφία του '70 στην επίσημη αφίσα του φετινού φεστιβάλ




Για μια από τις πιο αστραφτερές διοργανώσεις της 64χρονης ιστορίας του ετοιμάζεται το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Στην αφίσα η Φέι Ντάναγουεϊ


Και μόνο τα λιγοστά ονόματα που έχουν μέχρι στιγμής επίσημα ανακοινωθεί προϊδεάζουν για τα υψηλά ποσοστά γκλάμουρ πάνω στο κόκκινο χαλί του Παλέ. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διαγωνιστικού Προγράμματος ο Ρόμπερτ ντε Νίρο. Και εναρκτήριο φιλμ στις 11 Μαΐου, το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», η νέα κομεντί του Γούντι Αλεν, με πρωταγωνιστές τους Οουεν Γουίλσον, Μαριόν Κοτιγιάρ αλλά και την πρώτη κυρία της Γαλλίας, την Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί.

«Θηράματα»

Αλλα πιθανά «θηράματα» για τους παπαράτσι οι Μπραντ Πιτ και Σον Πεν, πρωταγωνιστές του επικού «Το δέντρο της ζωής» του Τέρενς Μάλικ, που αναμενόταν στο περσινό πρόγραμμα αλλά δεν ήταν ακόμα έτοιμο. Οι Πέδρο Αλμοδόβαρ και Αντόνιο Μπαντέρας, που ενώνουν εκ νέου τις δυνάμεις τους για το θρίλερ «Η σάρκα που κατοικώ». Ο Βίγκο Μόρτενσεν, που αναμένεται να παίξει σε διπλό ταμπλό, ως Σίγκμουντ Φρόιντ στο βιογραφικό δράμα του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ «Μια επικίνδυνη μέθοδος» και ως μπίτνικ στην μεταφορά του εμβληματικού έργου του Τζακ Κέρουακ «Στο δρόμο» από τον Βάλτερ Σάλες. Και οι Κίρστεν Ντανστ, Κίφερ Σάδερλαντ και Σαρλότ Γκενσμπούρ, σταρ του θρίλερ του Λαρς φον Τρίερ «Μελαγχολία». Οι Νάνι Μορέτι («Εχουμε Πάπα», με τον Μισέλ Πικολί στον ομότιτλο ρόλο), αδελφοί Νταρντέν («Το παιδί με το ποδήλατο», με τη Σεσίλ ντε Φρανς) και Γκας βαν Σαντ («Restless» με τη Μία Βασικόφσκα) είναι λοιποί θαμώνες των Καννών, που «παίζουν» ως συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 22 Μαΐου.

Βλέμμα στις «Αλπεις»

Δύο χρόνια μετά τη βράβευση του «Κυνόδοντα» στο τμήμα «Ενα κάποιο βλέμμα», ο Γιώργος Λάνθιμος δεν αποκλείεται να επιστρέψει στις Κάννες, ίσως και στο ίδιο το Διαγωνιστικό Πρόγραμμα, με τη νέα του ταινία «Αλπεις».

Δεν ξεχνούν τον Παναχί

Με τιμητική βράβευση του φυλακισμένου Ιρανού σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί θα εγκαινιαστεί το παράλληλο τμήμα «Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών».  

Ρ.Ε

Ντάναγουεϊ στην αφίσα

Η Φέι Ντάναγουεϊ, φωτογραφημένη το 1970 από τον φωτογράφο και μετέπειτα βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη Τζέρι Σάτζμπεργκ («Το σκιάχτρο»), κοσμεί την αφίσα του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Κανών, που διαρκεί από τις 11 έως τις 22 Μαΐου. «Πρότυπο εκλέπτυνσης και διαχρονικής κομψότητας, είναι η προσωποποίηση του κινηματογραφικού ονείρου, που το Φεστιβάλ των Κανών επιζητά να διατηρεί», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της διοργάνωσης για την ασπρόμαυρη αφίσα. Η Φέι Ντάναγουεϊ θα είναι παρούσα στο Φεστιβάλ μαζί με τον Σάτζμπεργκ, στην προβολή της αποκατεστημένης ταινίας του σκηνοθέτη «Η κρυφή ζωή ενός μανεκέν», στην οποία πρωταγωνίστησε το '70.


 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ