ΚΑΝΝΕΣ 2011 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με Ντενέβ θα κλείσουν οι Κάννες

2011-04-28 18:48:01

Με Ντενέβ θα κλείσουν οι Κάννες




Η νέα ταινία του Κριστόφ Ονορέ, «Les Bien-aimés», είναι αυτή που θα κλείσει το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Καννών, καθώς θα προβληθεί κατά της διάρκεια της τελετής λήξης, μετά την απονομή των βραβείων από την κριτική επιτροπή.


Η νέα ταινία του Κριστόφ Ονορέ, «Les Bien-aimés», είναι αυτή που θα κλείσει το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Καννών, καθώ είναι προγραμματισμένο να προβληθεί κατά της διάρκεια της τελετής λήξης, μετά την απονομή των βραβείων από την κριτική επιτροπή. Η ανακοίνωση του Φεστιβάλ μιλά για «μία ταινία από ένα από τους πιο ταλαντούχους και πρωτότυπους νέους κινηματογραφιστές της γενιάς του […], που κλείνει εντυπωσιακά το 64ο Φεστιβάλ».

Η ταινία αποτελείται από τις ιστορίες δύο γυναικών, μητέρας και κόρης, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Στη δεκαετία του ’60 η Μαντλέν βρίσκει τον άντρα της στην Πράγα αλλά ο ερχομός των ρωσικών τανκ την αναγκάζει να φύγει ξανά στο Παρίσι, ενώ στη δεκαετία του ’80 η κόρης της Μαντλέν, Βέρα, ερωτεύεται στο Λονδίνο τον Χέντερσον, που αδυνατεί να αισθανθεί το ίδιο για αυτήν.

Ο Κριστόφ Ονορέ είναι παλιός γνωστός του Φεστιβάλ αφού έχει συμμετάσχει σε αυτό με τις ταινίες του «17 φορές Σεσίλ Κασάρ» (Ένα κάποιο βλέμμα, 2002), «Επιστροφή στο Παρίσι» (Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, 2006) και «Τα τραγούδια της αγάπης» (διαγωνιστικό τμήμα, 2007).

Ο Γάλλος σκηνοθέτης θα παρευρεθεί στην φετινή προβολή μαζί με τους πρωταγωνιστές του, την Κατρίν Ντενέβ με την κόρη της Κιάρα Μαστρογιάνι (φωτογραφία), την Λουντβίν Σανιέ, τον Λουίς Γκαρέλ, και άλλους.

Η Αίγυπτος τιμώμενη χώρα στις Κάννες

Και καθώς οι ιθύνοντες του Φεστιβάλ προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές στο πρόγραμμα, ανακοινώθηκε σήμερα ότι η Αίγυπτος επελέγη ως η πρώτη τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης, καθώς το Φεστιβάλ θέλησε να «γιορτάσει τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στη δημόσια ζωή, όπως και την μακρά κινηματογραφική ιστορία της χώρας», όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής κίνησης εκ μέρους των Καννών, το κύριο γεγονός είναι η προβολή της σπονδυλωτής ταινίας «18 days», την οποία γύρισαν με μηδαμινό προϋπολογισμό 10 Αιγύπτιοι σκηνοθέτες τους μήνες που ακολούθησαν τις ταραχές που συγκλόνισαν την χώρα τον περασμένο Ιανουάριο. Τα έσοδα από την προβολή θα δοθούν στην οργάνωση εκπαιδευτικών αποστολών σε χωριά της Αιγύπτου. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει επίσης τη νέα κόπια της ταινίας «The postman» του Χουσεΐν Καμάλ, η οποία θα προβληθεί στο πλαίσιο του Cannes Classics, καθώς και τη νέα ταινία «Le Cri d'une fourmi» του Σαμέχ Αμπντέλ Αζίζ.

Το Φεστιβάλ Καννών θα διαρκέσει από τις 11 ως τις 22 Μαΐου.

Χ.Λ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ