ΚΑΝΝΕΣ 2011 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Κοιμωμένη που θα ξυπνήσει τις Κάννες!

2011-04-15 14:04:35

Η Κοιμωμένη που θα ξυπνήσει τις Κάννες!




Ανάμεσα στις ταινίες του πλούσιου φετινού προγράμματος των Καννών ανακοινώθηκε και η συμμετοχή της αισθησιακής Ωραίας Κοιμωμένης της Αυστραλέζας Τζούλια Λι και όχι μην πάει το μυαλό σας σε κλασικά παραμυθάκια.


Ανάμεσα στις ταινίες του πλούσιου φετινού προγράμματος των Καννών ανακοινώθηκε και η συμμετοχή της αισθησιακής «Ωραίας Κοιμωμένης» της Αυστραλέζας Τζούλια Λι και όχι μην πάει το μυαλό σας σε κλασικά παραμυθάκια. Η Λι, γνωστή με την ιδιότητα της συγγραφέως (εκδίδει στη Faber), κάνει στην Κρουαζέτ το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με το «Sleeping Beauty», όπου θα πρωταγωνιστεί η Έμιλι Μπράουνινγκ, χωρίς αυτήν τη φορά το βαρύ οπλισμό του Sucker Punch, αλλά με όπλο την ομορφιά και τη σαγήνη στην πιο σκοτεινή τους εκδοχή.

Η ιστορία ακολουθεί τη Λούσι, μια φοιτήτρια που μπαίνει άθελά της σε ένα κόσμο αισθησιασμού, πόθου και πληρωμένου έρωτα, όπου ειδικεύεται στην κάμαρα της «Ωραίας Κοιμωμένης». Ήδη τα πλάνα του τρέιλερ είναι ικανά να στοιχειώσουν το μυαλό και ίσως να έχει εκεί βάλει το μαγικό της χέρι και η κάτοχος Όσκαρ Τζέιν Κάμπιον (Μαθήματα Πιάνου) που παρουσιάζει την ταινία, έχοντας πάρει το πρότζεκτ κάτω από τις φτερούγες της. To υψηλής αισθητικής δίλεπτο είναι απολαυστικό, με αναφορές στο σινεμά μεγάλων δημιουργών και δείχνει ότι η πρωτοεμφανιζόμενη Λι δεν ξέρει μόνο να κρατά την πένα, αλλά και την κάμερα.

Είναι νωρίς για περισσότερα, αλλά η "Ωραία Κοιμωμένη" της μοιάζει από τις ταινίες που έχουν το δυναμικό να απογειώνουν κι όταν δεν το πετύχουν απογοητεύουν όσο τίποτα. Α.Ν

Loading the player ...
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ