ΚΑΝΝΕΣ 2011 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βίβα Πέδρο!

2011-05-19 12:44:01

Βίβα Πέδρο!




Ενθουσιασμένοι βγήκαν οι δημοσιογράφοι από την σημερινή πρώτη παγκόσμια προβολή της νέας ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ στις Κάννες...


Μετά από την θερμότατη υποδοχή που επιφύλαξαν οι δημοσιογράφοι στην ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, «Το Δέρμα που Κατοικώ», στην πρωινή προβολή (διαβάστε την κριτική μας για την ταινία εδώ) ο Ισπανός κινηματογραφιστής εμφανίστηκε μαζί με τον πρωταγωνιστή του, Αντόνιο Μπαντέρας, στη συνέντευξη Τύπου για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.

Προσεγγίζοντας την ιστορία, ο Αλμοδόβαρ έδωσε στους κεντρικούς χαρακτήρες μια αλλόκοτη αύρα, αφού εξήγησε ότι ήθελε «να είναι μια οικογένεια αγρίων, που δε μεγάλωσαν με μια Ιουδαιο-χριστιανική κουλτούρα όπως εγώ. Ήθελα να έχουν άλλες ρίζες γιατί όλοι έχουν κάτι το εξαιρετικά βίαιο και ένα είδος τρέλας μέσα τους.» Επηρεάστηκε επίσης από τον μύθο του Φρανκεστάιν και ειδικά από τον μύθο των Τιτάνων και του Προμηθέα για να φτιάξει μια «ιστορία επιβίωσης κάτω από ακραίες συνθήκες, που είναι επίσης και η ιστορία της ανθρωπότητας.»

Σχολιάζοντας την απομάκρυνσή του από το είδος ταινιών που τον χαρακτήριζε και την απόπειρά του να φτιάξει ένα θρίλερ, ο Ισπανός σκηνοθέτης δήλωσε: «Το είδος του θρίλερ ταιριάζει στη φάση στην οποία βρίσκομαι τώρα στη ζωή μου. Όταν ξεκίνησα, έκανα κυρίως ποπ κωμωδίες. Ήθελα να προχωρήσω σε άλλα είδη, αν και δεν ακολουθώ τους κανόνες τους αυστηρά. Νομίζω θα κάνω κι άλλα. Για αυτήν την ταινία, μία από τις επιρροές μου ήταν ο Φριτς Λανγκ

Ο Αντόνιο Μπαντέρας, του οποίου η ερμηνεία έχει επαινεθεί ως μία από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του, στάθηκε στην «εσωτερικότητα και τη φειδώ του χαρακτήρα». «Οι θεατές ανακαλύπτουν ότι είναι ένας βασανισμένος χαρακτήρας όσο προχωράει η ιστορία αλλά χωρίς μεγάλες χειρονομίες ή σημαντική δράση μπροστά στην κάμερα», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς ήταν το να δουλεύει ξανά με τον Αλμοδόβαρ, ο Μπαντέρας είπε: «Συναντώ τον Πέδρο ξανά μετά από 20 χρόνια και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια που με ταξίδεψε σε μέρη νέα και άγνωστα για μένα. Είναι υπεύθυνος για την πρώτη καλλιτεχνική μου εκπαίδευση. Το να δουλεύω με τον Πέδρο ξανά είναι σαν να γυρνώ στις ρίζες μου, είναι μέρος της ζωής μου με όλο το μεγαλείο της, τις αντιφάσεις της και ό,τι συνεπάγεται. Αυτό είναι το να επιστρέφω στον Αλμοδόβαρ, μια επιστροφή στην πατρίδα.»

Η συνέντευξη Τύπου έγινε γενικά σε χαλαρό και φιλικό κλίμα με μόνο παρ’ ολίγον παρατράγουδο την πρώτη ερώτηση που τέθηκε στον Αλμοδόβαρ: «Είστε ναζιστής;» τον ρώτησε δημοσιογράφος, σε μια κακόγουστη προσπάθεια να εκμεταλλευτεί το απίστευτο σκάνδαλο γύρω από τον Λαρς Φον Τρίερ (διαβάστε περισσότερα εδώ) και να αποσπάσει σχόλιο από τον Ισπανό σκηνοθέτη. Ένα απλό «όχι», όμως, ήταν η απάντηση που τον προσγείωσε απότομα.

Χριστίνα Λιάπη

Loading the player ...
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ