ΚΑΝΝΕΣ 2008 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάννες ’08: Στιγμιότυπα της 4ης μέρας

2008-05-18 19:44:28

Η πέτρα του σκανδάλου: το πάντα που περπάτησε στο κόκκινο χαλί των Καννών παρέα με την Αντζελίνα Τζολί και τον ευρηματικό (;) Τζακ Μπλάκ




Η νύχτα της Πέμπτης αποδείχθηκε σκληρή για τους ξενύχτηδες των Καννών, καθώς τα καυτά πάρτυ ήταν δύο! Η DreamWorks/Paramount πραγματοποίησε μια black-tie σουαρέ στο φημισμένο Carlton Pier για την πρεμιέρα του Kung Fu Panda ενώ η Focus Intl. έκανε ένα πιο ανεπίσημο ντίσκο πάρτυ λίγο πιο πέρα, στην πλαζ 3.14, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Aποστολή: Ορέστης Ανδρεαδάκης, Λουκάς Κατσίκας, Μανώλης Κρανάκης, Γιώργος Κρασσακόπουλος, Πόλυ Λυκούργου, Λήδα Γαλανού, Φαίδρα Βόκαλη

*  Την Πέμπτη το βράδυ, δύο μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού Προγράμματος παρευρέθηκαν στο άνοιγμα του τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα. Ενώ είχαν ήδη παρακολουθήσει τρεις ταινίες την ίδια ημέρα, βάσει του επίσημου προγράμματός τους ως κριτές, ο Αλφόνσο Κουαρόν και ο Σέρτζιο Καστελίτο θέλησαν να ανακαλύψουν και το Hunger, του Στιβ Μακ Κουίν. Μια όμορφη απόδειξη γνήσιας, σινεφιλικής περιέργειας!

*  Η νύχτα της Πέμπτης αποδείχθηκε σκληρή για τους ξενύχτηδες των Καννών, καθώς τα καυτά πάρτυ ήταν δύο! Η DreamWorks/Paramount πραγματοποίησε μια black-tie σουαρέ στο φημισμένο Carlton Pier για την πρεμιέρα του Kung Fu Panda ενώ η Focus Intl. έκανε ένα πιο ανεπίσημο ντίσκο πάρτυ λίγο πιο πέρα, στην πλαζ 3.14, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η εγκυμονούσα Αντζελίνα Τζολί διέσχισε και το κόκκινο χαλί του πάρτυ σε ένα κολακευτικό πράσινο φόρεμα μαζί με τον Kung Fu συμπρωταγωνιστή της Τζακ Μπλακ ενώ τους συνόδευε κι ένα τεράστιο πάντα! Στο ίδιο πάρτυ, οι Ντάστιν Χόφμαν και Λούσι Λιου δοκίμαζαν το ασιατικό fingerfood μαζί με τα αφεντικά της Paramount. Στην πλευρά της Focus, έκαναν την εμφάνιση τους οι Φερνάντο ΜεϊρέλεςΝτάνι ΓκλόβερΓκαέλ Γκαρσία ΜπερνάλΤζούλιαν Μουρ ενώ οι υπόλοιποι καλεσμένοι πέταξαν τα παπούτσια τους και χόρεψαν στην άμμο μέχρι το πρωί.

* Το κόκκινο χαλί του Παλαί έχει δει αμέτρητους σταρ και σινεφίλ σε ευφάνταστες ενδυματολογικές επιλογές, ωστόσο την Πέμπτη συνέβη κάτι πρωτοφανές: ένας Φεστιβαλιστής περπάτησε στο ταπί ρουζ ντυμένος ως πάντα! Την παρατυπία αυτή υποδαύλισε ο Τζέφρι Κατζενμπέργκ της Dream Works, χωρίς να λογαριάσει τους διοργανωτές. Το Φεστιβάλ έχει πολύ αυστηρούς κανονισμούς σχετικά με τον ενδυματολογικό κώδικα αλλά ο Κατζενμπέργκ έσπασε δεκαετίες παράδοσης για την πρεμιέρα της καινούριας ταινίας κινουμένων σχεδίων Kung Fu Panda. Μάλιστα, για λίγα δευτερόλεπτα, το πάντα κατάφερε να μονοπωλήσει την προσοχή των φωτογράφων, γεγονός άκρως αξιοθαύμαστο καθώς την ίδια ώρα στη σκηνή βρισκόταν η φετινή βασίλισσα των Καννών, Αντζελίνα Τζολί!

Αριθμο-Κάννες

1,3 εκ. ευρώ περίπου, κερδίζει το γαλλικό κανάλι Μ6 από την προβολή των διαφημίσεων του Indiana Jones από τις 5 έως και τις 12 Μαΐου.

2.800 ευρώ είναι ο μέσος όρος ενοικίασης ενός δίχωρου στούντιο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

3.200 ευρώ περίπου είναι το κόστος για έναν μικρομεσαίο Φεστιβαλιστή στις Κάννες (διαμονή, κάρτα, διατροφή).

250 εκ. ευρώ είναι ο τζίρος που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Καννών κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Φεστιβάλ, που συνέπιπτε και με την 60η επέτειό του.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ