Κέιτ Μπλάνσετ

2008-02-06 14:43:16
Loading the player ...

Yποψήφια για την ερμηνεία της στην ταινία «Ελίζαμπεθ: Η χρυσή εποχή».
Yποψήφια για την ερμηνεία της στην ταινία «Ελίζαμπεθ: Η χρυσή εποχή».

«Ήταν μια τρομερή διπλωμάτης σε μια εποχή που η διπλωματία υστερούσε κι έδινε μεγάλη δύναμη στον κόσμο. Η γονιμότητα και το γένος της ήταν πάντα ένα μυστήριο, γι’ αυτό είναι τόσο συναρπαστική», αναφέρει χαρακτηριστικά η 38χρονη Κέιτ Μπλάνσετ σκιαγραφώντας την Ελίζαμπεθ. 
Το 2004 παίρνει το πολυπόθητο αγαλματάκι για το «Aviator», το ’98 είναι υποψήφια για την πρώτη «Ελίζαμπεθ» και το 2006 για «Το ημερολόγιο ενός σκανδάλου». Φέτος ποζάρει υποψήφια και στις δύο γυναικείες κατηγορίες. Σ΄αυτήν του Α’ γυναικείου με τα βασιλικά κι εντυπωσιακά κουστούμια της Ελίζαμπεθ και στη Β΄για την επίσης καταπληκτική της ερμηνεία στο «Ι’m not there», ως μια από τις εκδοχές του Μπομπ Ντίλαν.

Η Αυστραλία μπορεί να περηφανεύεται πως έχει βγάλει χωρίς αμφιβολία μια από τις κορυφαίες ηθοποιούς της γενιάς της. Μας έχει πείσει πλέον πως δεν υπάρχει ρόλος που να μην μπορεί να ενσαρκώσει και πάντα όχι μόνο μας εντυπωσιάζει, αλλά μας αφήνει πλήρεις.

Επόμενες κινηματογραφικές της στάσεις: «Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull» και «The curious case of Benjamin Button»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ