Ποιος θα κερδίσει το Όσκαρ; Εμείς ξέρουμε (περίπου)

2012-02-22 13:45:40

Οι προβλέψεις μας για τις μεγάλες κατηγορίες των φετινών Όσκαρ. Εσείς ποιος πιστεύετε ότι θα το πάρει;

Με όλες τις μεγάλες απονομές βραβείων να είναι πια πίσω μας (εξαιρούνται τα Independent Spirit Awards και τα άλλης κατεύθυνσης Χρυσά Βατόμουρα βέβαια), μπορούμε πια να ασχοληθούμε με τα προγνωστικά για τα βραβεία Όσκαρ, έχοντας όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μας. Καθαρά φαβορί σίγουρα υπάρχουν – ειδικά στις κατηγορίες Β’ ρόλων – αλλά και δημοφιλή αουτσάιντερ που μπορούν να κάνουν την ανατροπή και να μας ξυπνήσουν από το γλάρωμα τις δύσκολες εκείνες ώρες της ζωντανής μετάδοσης.

Δείτε παρακάτω ποιοι υποψήφιοι ξεχωρίζουν, ποιοι μπορεί να τους πάρουν την μπουκιά από το στόμα και, τέλος, ποιοι θα ανέβαιναν στη σκηνή ως νικητές αν ζούσαμε σε ένα δίκαιο σύμπαν…

Καλύτερη Ταινία

Ποιος θα κερδίσει: “The Artist”, γιατί είναι μεγάλη η χάρη του Χάρβεϊ Γουάινστιν…
Ποιος θα κέρδιζε σε ένα δίκαιο σύμπαν: Ανάλογα με τα γούστα, είτε το “Hugo” είτε το “Δέντρο της Ζωής”. Κανείς πάντως δεν θα μπορούσε να πει κουβέντα.
Ποιος μπορεί να κάνει την έκπληξη: “Οι Απόγονοι”

Σκηνοθεσία

Ποιος θα κερδίσει: Μισέλ Χαζαναβίσιους ("The Artist")
Ποιος θα κέρδιζε σε ένα δίκαιο σύμπαν: Ανάλογα με τα γούστα, είτε ο Μάρτιν Σκορσέζε ("Hugo") είτε ο Τέρενς Μάλικ ("Το Δέντρο της Ζωής"). Κανείς πάντως δεν θα μπορούσε να πει κουβέντα.
Ποιος μπορεί να κάνει την έκπληξη: Ο Αλεξάντερ Πέιν ("Οι Απόγονοι")

Kαλύτερος Ηθοποιός

Ποιος θα κερδίσει: Ζαν Ντιζαρντάν ("The Artist"), γιατί έχει κερδίσει τα πάντα μέχρι σήμερα (γι’ αυτόν τον ρόλο).
Ποιος θα κέρδιζε σε ένα δίκαιο σύμπαν: ο Γκάρι Όλντμαν ("Και ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι")…αλλά τέτοιες ερμηνείες δεν κερδίζουν ποτέ γιατί προφανώς η Ακαδημία έχει αλλεργία στους συγκρατημένους ρόλους.
Ποιος μπορεί να κάνει την έκπληξη: ο Τζορτζ Κλούνεϊ ("Οι Απόγονοι"), γιατί στο κάτω-κάτω είναι ο δήμαρχος του Χόλιγουντ.

Καλύτερη Ηθοποιός

Ποια θα κερδίσει: Βαϊόλα Ντέιβις ("Υπηρέτριες"), γιατί πρέπει να την επιβραβεύσουν που αναγκάστηκε να παίξει υπηρέτρια για να την προσέξουν.
Ποια θα κέρδιζε σε ένα δίκαιο σύμπαν: Ρούνεϊ Μάρα ("Το Κορίτσι με το Τατουάζ"), γιατί δεν έπαιξε απλά έναν απαιτητικό ρόλο, είχε και την σκιά της Νούμι Ραπάς να ξεπεράσει…
Ποια μπορεί να κάνει την έκπληξη: Μέριλ Στριπ ("Η Σιδηρά Κυρία"), γιατί είναι η Μέριλ Στριπ.

Β’ Ανδρικός Ρόλος

Ποιος θα κερδίσει: Κρίστοφερ Πλάμερ ("Πρωτάρηδες")
Ποιος θα κέρδιζε σε ένα δίκαιο σύμπαν: Σπάνια περίπτωση σύμπτωσης κοσμικής και φαντασιακής δικαιοσύνης. Κρίστοφερ Πλάμερ.
Ποιος μπορεί να κάνει την έκπληξη: Μαξ φον Σίντοφ (Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά).

Β’ Γυναικείος Ρόλος

Ποια θα κερδίσει: Οκτάβια Σπένσερ ("Υπηρέτριες"), γιατί ο ρόλος γράφτηκε για αυτήν, κυριολεκτικά, και της πάει γάντι.
Ποια θα κέρδιζε σε ένα δίκαιο σύμπαν: η Κάρεϊ Μάλιγκαν ("Shame"), που δεν είναι καν υποψήφια.
Ποια μπορεί να κάνει την έκπληξη: Μπερενίς Μπεζό ("The Artist") – αν τα μέλη της Ακαδημίας ψηφίσουν τυφλά «Αρτίστα» σε όποια κατηγορία και αν τον βλέπουν.

Φαίδρα Βόκαλη / Χριστίνα Λιάπη

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ