«Transit»: Κερδίστε προσκλήσεις για την ειδική προβολή της ταινίας του Κρίστιαν Πέτζολντ - νεα , διαγωνισμοι || cinemagazine.gr
14:00
17/4

«Transit»: Κερδίστε προσκλήσεις για την ειδική προβολή της ταινίας του Κρίστιαν Πέτζολντ

Το cinemagazine.gr σας δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε προσκλήσεις για την ειδική προβολή της ταινίας «Transit» του Κρίστιαν Πέτζολντ την Πέμπτη 18 Απριλίου στον κινηματογράφο Ιντεάλ.

Η Seven Films, οι Εκδόσεις Άγρα και το Goethe-Institut Athen, σας καλούν στην ειδική προβολή της νέας ταινίας του Κρίστιαν Πέτζολντ «Transit» την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 21.30 στον κινηματογράφο Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46).

Με τα γερμανικά στρατεύματα να προελαύνουν, ένας άντρας φτάνει στο λιμάνι της Μασσαλίας με αποσκευή το τελευταίο χειρόγραφο ενός συγγραφέα που αυτοκτόνησε. Υιοθετώντας την ταυτότητα του νεκρού, αποπειράται να δραπετεύσει για την Αμερική, αλλά οι αρχές ενημερώνουν τη σύζυγο του συγγραφέα πως ο άντρας της ζει. Mετά τα «Barbara» και «Το Τραγούδι του Φοίνικα», ένας από τους κορυφαίους Γερμανούς σκηνοθέτες, διασκευάζει το σπουδαίο μυθιστόρημα της Άννα Ζέγκερς «Τράνζιτο».

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Φράντς Ρογκόφσκι (European Shooting Star 2017) και η Πάουλα Μπέερ (υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κινηματογράφου για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο «Frantz» του Φρανσουά Οζόν).

Η ταινία πραγματοποίησε την πανελλήνια πρεμιέρα της στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Ο πόλεμος πλησιάζει και το λιμάνι της Μασσαλίας έχει μετατραπεί σε ιδιόμορφη «ουδέτερη ζώνη». Αντικαθεστωτικοί και μετανάστες προσπαθούν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη βίζα για ένα ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ταυτόχρονα μία υπόσχεση για το μέλλον. Ο Γκέοργκ φτάνει στη Μασσαλία και προσπαθεί να δραπετεύσει με πλαστή ταυτότητα.

Μετά το «Τραγούδι του Φοίνικα» ο Κρίστιαν Πέτσολντ διασκευάζει το ομώνυμο μυθιστόρημα της Άνα Σέγκερς και εμβαθύνει ξανά σε ζητήματα ταυτότητας και ιστορικής ευθύνης κινηματογραφώντας τη Μασσαλία σαν μία διευρυμένη αίθουσα αναμονής, ένα πολιτισμικό χωνευτήρι προσωπικών ιστοριών και μόνιμης αγωνίας. Με τη φασιστική απειλή προ των πυλών οι ελεύθεροι πολιορκημένοι του «Transit» ευελπιστούν να ξεφύγουν, καθώς οι εμπειρίες του παρελθόντος και το αφοριστικό παρόν τούς εγκλωβίζει σε ένα αβέβαιο μέλλον. Πάνος Γκένας

Την ταινία θα προλογίσει ο εκδότης της «Άγρας» Σταύρος Πετσόπουλος. Το βιβλίο της Άννα Ζέγκερς κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγρα σε μετάφραση Γ. Δεπάστα.  

Το cinemagazine.gr δίνει την ευκαιρία σε 40 τυχερούς να παρακολουθήσουν την ταινία «Transit» την Πέμπτη 18 Απριλίου στον κινηματογράφο Ιντεάλ στις 21:30. Κάντε comment, like ή share στην αφίσα της ταινίας στην επίσημη σελίδα του cinemagazine.gr στο facebook για να διεκδικήσετε διπλές προσκλήσεις. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα.

Το «Transit» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους σε ευρεία διανομή από την Πέμπτη 18 Απριλίου.