Ώρα για διάβασμα! Κερδίστε την «Ιστορία της Θεραπαινίδας» και τις «Διαθήκες» της Μάργκαρετ Ατγουντ - νεα , διαγωνισμοι || cinemagazine.gr
15:00
13/3

Ώρα για διάβασμα! Κερδίστε την «Ιστορία της Θεραπαινίδας» και τις «Διαθήκες» της Μάργκαρετ Ατγουντ

Το cinemagazine.gr και οι Εκδόσεις Ψυχογιός σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αντίτυπα του  καθηλωτικού «Η Ιστορία της Θεραπαινίδας» και του βραβευμένου με Booker 2019 «Οι Διαθήκες» της Μάργκαρετ Άτγουντ.

Το βιβλίο της Μάργαρετ Άτγουντ «Ιστορία της Θεραπαινίδας» ενέπνευσε το 2017 μία από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων χρόνων. Μετά από τον πρώτο κύκλο που συγκέντρωσε 8 Emmys, 2 Χρυσές Σφαίρες, 3 βραβεία Critics Choice κ.α., η δραματική σειρά του Hulu «The Handmaid's Tale» συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της με πρωταγωνιστές το εξαιρετικό καστ των Ελίζαμπεθ Μος, Τζόζεφ Φάινς, Ιβόν Στραχόφσκι, Σαμίρα Γουίλεϊ, Αν Ντάου και Μαξ Μινγκέλα.

Τοποθετημένο σε ένα κοντινό μέλλον, όπου οι γυναίκες έχουν απαλλαγεί από όλα τα δικαιώματά τους, η «ιστορία» σχολιάζει τη θέση της γυναίκας σε ένα απολυταρχικό καθεστώς και αποτελεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σχόλιο για την επικαιρότητά μας. 

Τριαντα πέντε χρόνια μετά το πρώτο βιβλίο, η σπουδαία Μάργκαρετ Άτγουντ επιστρέφει στον λογοτεχνικό κόσμο της Γαλαάδ και συνεχίζει τις περιπέτειες της Οφρεντ στο νέο, αριστουργηματικό σίκουελ «Οι Διαθήκες» που απέσπασε το Βραβείο Booker  2019.

Τα βιβλία

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑΣ

Η Δημοκρατία της Γαλαάδ προσφέρει στην Τουφρέντ μόνο μία επιλογή: την αναπαραγωγή. Αν παρεκκλίνει απ' τον σκοπό της, θα καταλήξει, όπως όλοι οι αντιφρονούντες, κρεμασμένη στο Τείχος, ή θα σταλεί στις Αποικίες, όπου θα βρει αργό και μαρτυρικό θάνατο από ραδιενέργεια. Αλλά ακόμα κι ένα απολυταρχικό καθεστώς δεν μπορεί να αφανίσει τον πόθο – ούτε της Τουφρέντ ούτε και των δύο ανδρών απ' τους οποίους κρέμεται η μοίρα της.

Μια μεγαλοφυής, συγκλονιστική δυστοπία για το κακό που παραμονεύει στην ανθρώπινη φύση, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑΣ διαβάζεται και σαν σκοτεινό χρονικό μιας εναλλακτικής πραγματικότητας ή σαν σπαραχτική μαρτυρία για τη θέση της γυναίκας στον σύγχρονο κόσμο.

ΟΙ ΔΙΑΘΗΚΕΣ

Δεκαπέντε χρόνια μετά τα όσα περιγράφονται στην Ιστορία της Θεραπαινίδας, το θεοκρατικό καθεστώς της Δημοκρατίας της Γαλαάδ παραμένει ισχυρό, αλλά τα πρώτα σημάδια της παρακμής αρχίζουν να γίνονται φανερά. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι ζωές τριών ολότελα διαφορετικών γυναικών συναντιούνται, και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εκρηκτικά.

Οι δύο ανήκουν στην πρώτη γενιά που ενηλικιώνεται μέσα στην τυραννία. Στις δικές τους μαρτυρίες προστίθεται μια τρίτη: της Θείας Λίντια, το περίπλοκο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον της οποίας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις και ανατροπές.

Καθώς η Άτγουντ μάς οδηγεί στα άδυτα του καθεστώτος της Γαλαάδ, καθεμιά από τις ηρωίδες της πρέπει να αποδεχτεί ποια είναι και να αποφασίσει ως πού είναι διατεθειμένη να φτάσει γι’ αυτό που πιστεύει…

Η αριστουργηματική συνέχεια της θρυλικής Ιστορίας της Θεραπαινίδας. Ένα έργο επίκαιρο, που προορίζεται να γίνει κλασικό.

Το cinemagazine.gr και οι Εκδόσεις Ψυχογιός δίνουν την ευκαιρία σε 2 τυχερούς να κερδίσουν από ένα πακέτο που περιλαμβάνει τα βιβλία «Η Ιστορία της Θεραπαινίδας» και του βραβευμένου με Booker 2019 «Οι Διαθήκες» της Μάργκαρετ Άτγουντ. Κάντε comment, like ή share στο αντίστοιχο ποστ στην επίσημη σελίδα του cinemagazine.gr στο facebook για να τα διεκδικήσετε. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα (συμμετοχές μέχρι και Πέμπτη 19 Μαρτίου).

Στην Ελλάδα τα βιβλία «Η Ιστορία της Θεραπαινίδας» και «Οι Διαθήκες» της Μάργκαρετ Άτγουντ κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ.