Τα 13 πρόσωπα της Κέιτ Μπλάνσετ! Κερδίστε προσκλήσεις για το «Μανιφέστο» - νεα , διαγωνισμοι || cinemagazine.gr
16:59
28/11

Τα 13 πρόσωπα της Κέιτ Μπλάνσετ! Κερδίστε προσκλήσεις για το «Μανιφέστο»

Το ΣΙΝΕΜΑ και η Danaos Films, σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε προσκλήσεις για την ταινία «Μανιφέστο» την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναός (ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι).

Μία ταινία - φόρος τιμής στις πιο ενθουσιώδεις καλλιτεχνικές δηλώσεις του 20ου αιώνα. Η Κέιτ Μπλάνσετ, μία από τις καλύτερες ηθοποιούς του παγκόσμιου κινηματογράφου και του θεάτρου και ο Γιούλιαν Ρόζενφελντ, ένας από τους κυριότερους σύγχρονους δημιουργούς με παρουσία στο Museum of Modern Art (MoMA) της Νέας Υόρκης και τη Saatchi Gallery του Λονδίνου, συμπράττουν σε έναν κινηματογραφικό διάλογο που εμπνέεται από τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα. Από τους φουτουριστές και τους ντανταϊστές, στην Pop Art, τον Λαρς Φον Τρίερ και τον Τζιμ Τζάρμους, μία διερεύνηση στις επιδόσεις και τις πολιτικές επιπτώσεις αυτών των διακηρύξεων.

Η Κέιτ Μπλάνσετ όχι σε έναν, αλλά σε 13 ρόλους, ερμηνεύει τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα: Φουτουρισμός, Ντανταϊσμός, Fluxus, Καταστασιασμός, Δόγμα 95 και άλλες αρχιτεκτονικές και καλλιτεχνικές διακηρύξεις, συνθέτοντας ένα μανιφέστο των μανιφέστων. Η βραβευμένη Αυστραλή ηθοποιός ενσαρκώνει μοναδικά 13 διαφορετικούς χαρακτήρες, μεταξύ των οποίων μία δασκάλα, μία παρουσιάστρια, μία εργάτρια, έναν άστεγο και μία ναρκομανή αναζητώντας τον ρόλο του καλλιτέχνη στη σύγχρονη κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία Μανιφέστο με την μορφή / μοντάζ που θα προβληθεί στην Ελλάδα από τη Danaos Films, έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2017 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Σάντανς. Ο Γιούλιαν Ρόζεφελντ γύρισε τα 13 διαφορετικά βίντεο, διάρκειας 60’ το καθένα με την Κέιτ Μπλάνσετ το 2015 και έως τον Ιανουάριο του 2017 τα κλιπ, όπου είχαν παρουσιαστεί είχαν τη μορφή της βίντεο – εγκατάστασης.  

«Το σαρωτικό one woman show της Κέιτ Μπλάνσετ σε δεκατρείς επιθετικά διαφορετικούς ρόλους γίνεται ο ιδανικός καμβάς πάνω στον οποίο ο Γερμανός εικαστικός και σκηνοθέτης Γιούλιαν Ρόζεφελντ αποτυπώνει την ανατρεπτική πραγματεία του. Τα όρια και η ουσία της τέχνης, η ευθύνη του δημιουργού απέναντι στην κοινωνία καθώς και οι αντιλήψεις που διαμορφώνουν τη σύγχρονη κουλτούρα πρωτοστατούν σε ένα ατίθασο ιδεολογικό κολάζ» 23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ – Επίσημη συμμετοχή στο τμήμα «Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ», 2017

Διαβάστε επίσης
Διακεκριμένες προσωπικότητες των Τεχνών, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί πλαισιώνουν με τις γνώσεις τους τις προβολές της ταινίας «Μανιφέστο» στον κινηματογράφο Δαναό και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ.

Το ΣΙΝΕΜΑ και η Danaos Films, δίνουν την ευκαιρία σε 10 τυχερούς να δουν την ταινία «Μανιφέστο» σε όποια προβολή επιθυμούν την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναός (Μετρό Αμπελόκηποι, Λ. Κηφισίας 109). Οι ώρες προβολής της ταινίας είναι 18:15, 20:15, 22:15, και την προβολή των 20:15 προλογίζει ο Θανάσης Λάλας.

Κάντε comment, like ή share στην αφίσα της ταινίας στην επίσημη σελίδα του cinemagazine.gr στο facebook για να διεκδικήσετε διπλές προσκλήσεις. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα.

Η ταινία «Μανιφέστο» κυκλοφορεί στις 30 Νοεμβρίου από τη Danaos Films.