16:00
30/10

Ενδώστε στον εφιάλτη με τα συλλεκτικά T-shirts του «Suspiria»

Ο Λούκα Γκουαντανίνο δίνει τη δική του εκδοχή στο «Suspiria» του Ντάριο Αρτζέντο και το cinemagazine.gr σε συνεργασία με τη Seven Films σας προσφέρουν συλλεκτικά T-shirts της πολυαναμενόμενης ταινίας. 

Απέραντο σκοτάδι στροβιλίζεται στο κέντρο μιας σχολής χορού διεθνούς φήμης. Σκοτάδι μέσα στο οποίο θα βυθιστεί η καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής, μια φιλόδοξη νέα χορεύτρια κι ένας ψυχοθεραπευτής, που βρίσκεται σε πένθος. Κάποιοι θα υποταχθούν στον εφιάλτη. Άλλοι - επιτέλους - θα ξυπνήσουν. 

Η νεαρή Αμερικανίδα χορεύτρια, Σούζι Μπάνον, πηγαίνει στο Βερολίνο της δεκαετίας του ’70 με την ελπίδα ότι μπορεί να γίνει μέλος της διεθνούς φήμης σχολής χορού «Helena Markos». Ήδη από την πρώτη της πρόβα η Σούζι εντυπωσιάζει με το ταλέντο της τη διάσημη χορογράφο της σχολής, τη Μαντάμ Μπλανκ, κάτι που πολύ γρήγορα την οδηγεί στο να κερδίσει το ρόλο της κορυφαίας χορεύτριας. Η προκάτοχος της Σούζι, η Όλγα, καταρρέει και κατηγορεί τις «Μητέρες», οι οποίες διευθύνουν τη σχολή, πως είναι μάγισσες. Πριν όμως καταφέρει να το σκάσει, συλλαμβάνεται και βασανίζεται από μια μυστηριώδη δύναμη, η οποία με κάποιον τρόπο συνδέεται με το χορό της Σούζι.

Παρά το γεγονός ότι η Σούζι λαμβάνει από την αρχή προειδοποιητικά σήματα κινδύνου, συνεχίζει την άνοδό της στην κορυφή της σχολής, με κάθε κόστος. Καθώς οι εξαντλητικές πρόβες συνεχίζονται προκειμένου να δοθεί μια τελευταία παράσταση με τη χορογραφία «Volk», που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της σχολής, η Σούζι και η Μαντάμ Μπλανκ έρχονται ιδιαζόντως πολύ κοντά η μία με την άλλη, κάτι που δηλώνει πως αυτό που επιδιώκει η Σούζι ευρισκόμενη στη συγκεκριμένη σχολή, δεν εξαντλείται στο χορό. Εν τω μεταξύ, ο ψυχοθεραπευτής Δόκτορ Κλέμπερερ ανακαλύπτει το ανατριχιαστικό ημερολόγιο που κρατούσε μια ασθενής του, η Πατρίσια, πρώην χορεύτρια στη σχολή «Helena Markos», στο οποίο ημερολόγιο περιγράφεται μια αρχαία δαιμονική θρησκεία, την οποία εξασκούν οι Μητέρες.

Όταν ο Πατρίσια εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ο γιατρός προσπαθεί να ενημερώσει σχετικά την αστυνομία, που όμως δεν του δίνει σημασία. Παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια του, προσεγγίζει μια ενεργή χορεύτρια της συγκεκριμένης σχολής, τη Σάρα, προκειμένου να τον βοηθήσει. Μετά τη συνάντησή τους η Σάρα τολμά και χώνεται στα βάθη των κρυμμένων θαλάμων της σχολής, όπου την περιμένουν παράξενες και φρικτές ανακαλύψεις.

Ο Λούκα Γκουαντανίνο, περιγράφοντας την ταινία του είπε: «Αναρωτιέμαι συνέχεια πως θα αντιδράσει ο κόσμος όταν το δει, επειδή βασίζεται σε ένα αριστούργημα, άλλωστε και εγώ πολλές φορές κοροϊδεύω όταν ακούω πως κάποιος θέλει να κάνει remake π.χ. του "8 1/2".  Αυτό που έχω όμως να πω είναι πως το νέο "Suspiria" είναι ένα πολύ προσωπικό φιλμ, σχεδόν σαν οξυγόνο για μένα. Όταν είδα την ταινία του Αρτζέντο πριν 32 χρόνια, τα συναισθήματα που είχα ήταν τόσο δυνατά και σημαντικά στην εξέλιξή μου, που αυτό που θέλω τώρα είναι να εξερευνήσω την εμπειρία του να βλέπεις αυτή την ταινία».

Το cinemagazine.gr και η Seven Films, σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε συλλεκτικά Τ-shirts της ταινίας «Suspiria» (κάνοντας comment, like ή share στο αντίστοιχο ποστ της επίσημης σελίδας του cinemagazine στο facebook. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα.

Η ταινία «Suspiria» κυκλοφορεί 1 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Seven Films.