12 Ιουνίου: Γιορτάστε την Superman Day με συλλεκτικά δώρα του «Ανθρώπου από Ατσάλι» - νεα , διαγωνισμοι || cinemagazine.gr
15:35
12/6

12 Ιουνίου: Γιορτάστε την Superman Day με συλλεκτικά δώρα του «Ανθρώπου από Ατσάλι»

Η 12η Ιουνίου είναι αφιερωμένη στον αρχετυπικό ήρωα της DC, τον εξωγήινο υπεράνθρωπο, τον «πιο γρήγορο από σφαίρα, πιο δυνατό από ατμομηχανή» άνθρωπο από ατσάλι, τον Superman. Ευκαιρία για έναν διαγωνισμό με super δώρα!

Ο Σούπερμαν είναι ένας χαρακτήρας με σχεδόν 90 χρόνια ζωής. Τη δεκαετία του '30 οι Τζέρι Σίγκελ και Τζο Σάστε δημιούργησαν τον Σούπερμαν ως συνεχιζόμενο strip σε εφημερίδα, πριν η DC την επανεκδώσει στο θρυλικό τεύχος Action Comics #1, που εκκίνησε την υπερηρωική εποχή.

Τα βασικά στοιχεία της καταγωγής του Σούπερμαν είναι εδώ: Ένας επιστήμονας του μακρινού πλανήτη Κρύπτον βάζει το νεογέννητο γιό του σε μία κάψουλα και τον στέλνει μακριά, πριν την καταστροφή. Μία σημαντική λεπτομέρεια είναι πως, στην αρχική εκδοχή, ο «γήινος» Σούπερμαν μεγαλώνει σε ορφανοτροφείο και μόνο σε μία επαναδιατύπωση του 1939 προστέθηκαν τα μετέπειτα στοιχεία πως τον μεγάλωσαν οι Κεντ και έγινε δημοσιογράφος.

Η συνέχεια είναι θρυλική, με τον Σούπερμαν να απογειώνεται στο κόμικ και την μικρή οθόνη, ενώ στο σινεμά μεταφέρθηκε για πρώτη φορά το 1948 με τον Κερκ Άλιν στον ομώνυμο ρόλο, το 1951 με τον Τζορτζ Ριβς και ως χολιγουντιανό μπλοκμπάστερ στα τέλη των '70s . H ενιαία ιστορία των «Superman: The Movie» (1978) και «Superman II» (1980) παραμένει μία μυθική εκδοχη με ιδανικό ενσαρκωτή τον αδικοχαμένο Κρίστοφερ Ριβ και τον σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Ντόνερ να παραδίδει δυο θαυμάσιες ταινίες (παραβλέπουμε το λευκό μαλλί του Μπράντο), δεδομένου του πόσες δεκαετίες μπροστά από την εποχή τους αφηγήθηκαν την φιλόδοξη ιστορία του Σούπερμαν.

Παραβλέποντας τις δυο επόμενες, κάκιστες εξορμήσεις του στα σίκουελ που κυκλοφόρησαν το 1983 και το 1987, ο Σούπερμαν επανήλθε θεματικά με μία έξυπνη-ρετρό αναβίωση του μύθου από τον Μπράιαν Σίνγκερ στο «Σούπερμαν: Η Επιστροφή», η οποία δεν συγκίνησε κοινό και κριτικούς με πρωταγωνιστή τον Μπράντον Ράουθ. Επόμενη στάση... ριμπούτ!

Σε μία προσπάθεια της DC να ανταγωνιστεί το δημοφιλέστατο (όπως αποδείχθηκε) κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, ο Ζακ Σνάιντερ των κόμικ διασκευών «300», «Watchmen»  επιχείρησε να προσγειώσει τον Σούπερμαν στον 21ο αιώνα με το «Man of Steel» (2013) και τον Χένρι Κάβιλ ως ιδεώδη πρωταγωνιστή. Ακολούθησαν εμφανίσεις στα «Batman V Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης» και «Justice League» (το Snyder Cut της οποίας αναμένεται στο HBO Max, διαβάστε περισσότερα εδώ).

Εμείς γιορτάζουμε τον αγαπητό, ανθρώπινο υπερήρωα με ένα πακέτο δώρων που περιλαμβάνει DVDs της ταινίας «Batman V Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης» (προσφορά της εταιρείας Tanweer) και τέσσερα κόμιξ: «Ο Θάνατος του Superman», «Superman Earth One: Απειλή από το Παρελθόν» (των Εκδόσεων Anubis), τους τρεις τόμους «Superman Brainiac» και το «Superman – American Alien» (των Εκδόσεων Οξύ).

Για να τα διεκδικήσετε κάντε comment, like ή share στο αντίστοιχο ποστ στην επίσημη σελίδα του cinemagazine.gr στο facebook. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα. (Συμμετοχές μέχρι και Κυριακή 21 Ιουνίου)

«Batman V Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης» του Ζακ Σνάιντερ

Φοβούμενος ότι αν αφήσει ανεξέλεγκτο τον υπερήρωα με τις θεϊκές δυνάμεις, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, ο πανίσχυρος τιμωρός του Γκόθαμ Σίτι αποφασίσει να αντιμετωπίσει τον δημοφιλή, σύγχρονο σωτήρα της Μετρόπολις, τη στιγμή που ο κόσμος αναρωτιέται τι είδους ήρωα έχει πραγματικά ανάγκη. Με τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν σε πόλεμο μεταξύ τους, μια νέα απειλή κάνει την εμφάνισή της, θέτοντας την ανθρωπότητα σε τεράστιο κίνδυνο.

Ο Ζακ Σνάιντερ υπογράφει την κινηματογραφική συνάντηση των Μπάτμαν και Σούπερμαν, των πιο γνωστών και πιο δημοφιλών σούπερ ηρώων στην ιστορία των κόμικς. Ο Χένρι Καβίλ («Man of Steel», «The Man from U.N.C.L.E.») φοράει για δεύτερη φορά τη στολή του Σούπερμαν/Κλαρκ Κεντ, ενώ ο Μπεν Άφλεκ, βραβευμένος με Όσκαρ για το «Επιχείρηση: Argo», αναλαμβάνει τον ρόλο του Μπρους Γουέιν/Μπάτμαν.

«Ο Θάνατος του Superman» του Jurgens Dan κ.α. (Eκδόσεις Anubis)

Κανείς δεν περίμενε πως θα τελείωνε έτσι! O Απόλυτος Υπερήρωας, ο Σούπερμαν, πρέπει να προστατεύσει την Μετρόπολις από την καταστροφή! Αναγκασμένος να αντιμετωπίσει τον πιο αδυσώπητο και αμείλικτο αντίπαλο που έχει συναντήσει ποτέ, τον Ντούμσντεϋ, ο Σούπερμαν, θα πρέπει να ξεπεράσει ακόμα και τα δικά του υπεράνθρωπα όρια!

Όμως, όταν κι αυτό δεν θα είναι αρκετό, τότε ο Σούπερμαν θα πρέπει να κάνει τη μεγαλύτερη θυσία για να σώσει την Μετρόπολις και τον κόσμο μας.

«Superman Earth One: Απειλή από το Παρελθόν»  των Straczynski J.M., Shane Davis (Εκδόσεις Anubis)

Ο Κλαρκ Κεντ είναι διαφορετικός. Έχει την ικανότητα πτήσης, βλέπει μέσα από τοίχους, μπορεί να κάψει αντικείμενα με το βλέμμα του. Είναι πανίσχυρος αλλά είναι μόνος και δίχως σκοπό. Όπως σχεδόν όλοι οι εικοσάχρονοι, έτσι κι αυτός δε ξέρει τι θέλει από τη ζωή του. Μπορεί να ασχοληθεί με τα πάντα: αθλητισμό, επιστήμες, οικονομία, ΜΜΕ. Μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά… αν κρατήσει μυστικές τις υπεράνθρωπες δυνάμεις του. Όταν ο ουρανός σκοτεινιάζει από τα σκάφη ενός μακρινού πλανήτη και ο κόσμος μας βρίσκεται στο κατώφλι της εξάλειψης, ο Κλαρκ θα πρέπει να πάρει τη πιο σημαντική απόφαση της ζωης του: να αποκαλύψει τις ικανότητες του, χάνοντας κάθε ελπίδα να ζήσει μια φυσιολογική ζωη… ή να αφήσει τη Γη να καταστραφεί.

Ο διάσημος δημιουργός J. Michael Straczynski μας ξεναγεί στο σύμπαν της Earth-Οne, μιας παράλληλης εκδοχής του σύμπαντος των υπερηρώων, και αφηγείται τη σύγχρονη ιστορία του μοναδικού επιζώντα του πλανήτη Κρύπτον, καθώς και τον απελπισμένο αγώνα του να σώσει την ανθρωπότητα από την εξωγήινη δύναμη που κατέστρεψε και το δικό του κόσμο. Με τη βοήθεια του καταξιωμένου εικονογράφου Shane Davis (Green Lantern), ο Straczynski μας παρουσιάζει μια συναρπαστική όσο και διαφορετική εξιστόρηση των πρώτων βημάτων του Superman…

«Superman Brainiac» των Geoff Johns, Gary Frank (Εκδόσεις Οξύ)

Όταν διερευνητικά ρομπότ βομβαρδίζουν τον κόσμο μας, ο Σούπερμαν ταξιδεύει στα πιο απέραντα βάθη του διαστήματος για ν’ αντιμετωπίσει τον παλιό του εχθρό. Αλλά ο Μπρέινιακ που συναντά δεν μοιάζει με κανέναν απ’ όσους έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Πάνω στο τεράστιο σκάφος του, ο ένας και αληθινός Μπρέινιακ έχει συγκεντρώσει πολλά θαύματα και τρόμους. Αλλά ένας θησαυρός του ξεφεύγει. Έχει βάλει στο μάτι τον Σούπερμαν και θα κάνει τα πάντα για να βεβαιωθεί ότι ο Τελευταίος Γιος του Κρύπτον είναι δικός του και μόνο.

Σούπεργκερλ. Μετρόπολις. Γη. Η προστασία του Σούπερμαν δεν είναι πλέον αρκετή. Παρότι ο Άνθρωπος από Ατσάλι είναι πιο γρήγορος κι από σφαίρα, ακόμη κι αυτός δεν θα καταφέρει να τους σώσει όλους…

«Superman – American alien» του Max Landis κ.α. (Εκδόσεις Οξύ)

Αυτή είναι η ιστορία του Κλαρκ Κεντ, ενός αγροτόπαιδου από το Κάνσας, το οποίο κατάγεται από άλλον πλανήτη. Είναι η ιστορία ενός τρομαγμένου παιδιού με απίστευτες δυνάμεις, ενός έφηβου παραβάτη που έχει πολλά να μάθει, ενός δημοσιογράφου που οσμίζεται την αλήθεια και κρατά καλά κρυμμένο το μεγαλύτερο μυστικό του κόσμου. Αυτός δεν είναι ο Σούπερμαν που γνωρίζετε. Όχι ακόμη.

Ο ΜΑΧ LANDIS, ο αναγνωρισμένος σεναριογράφος της επιτυχημένης ταινίας Chronicle, παρουσιάζει επτά ιστορίες από τη ζωή του άνδρα που θα γίνει ο Άνθρωπος από Ατσάλι, επτά καθοριστικές στιγμές που μετέτρεψαν έναν άλλοτε καλό, άλλοτε θυμωμένο, άλλοτε αστείο, αλλά πάντα ανθρώπινο Αμερικανό εξωγήινο στον μεγαλύτερο υπερήρωα του κόσμου.

Είναι σχεδιασμένο από τους καλύτερους σχεδιαστές κόμικς, όπως οι: Jock (Batman: The Black Mirror), Francis Manapul (detective Comics), Jae Lee (Batman/Superman), Joelle jones (Lady Killer), Nick Dragotta (East of West) και άλλοι.

Το Superman: American Alien αφηγείται την ανθρώπινη ιστορία του Τελευταίου Γιου του Κρύπτον.