Ένα καθηλωτικό μελόδραμα από τη Δανία για Όσκαρ! Κερδίστε προσκλήσεις για τη «Βασίλισσα της Καρδιάς» - νεα , διαγωνισμοι || cinemagazine.gr
17:00
2/12

Ένα καθηλωτικό μελόδραμα από τη Δανία για Όσκαρ! Κερδίστε προσκλήσεις για τη «Βασίλισσα της Καρδιάς»

Το cinemagazine.gr και η Weird Wave, σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας «Η Βασίλισσα της Καρδιάς» την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Ανδόρα.

Μία από τις πιο πολυβραβευμένες ταινίες της χρονιάς «Η Βασίλισσα της Καρδιάς» (Queen of Hearts) της Μέι Ελτούχι έρχεται στις ελληνικές αίθουσες μετά τα Βραβεία Κοινού στο Φεστιβάλ Sundance 2019 και Καλύτερης σκανδιναβικής ταινίας στο Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ, ενώ αποτελεί πρόταση της Δανίας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας 2020.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Η Αν, μια πετυχημένη και αφοσιωμένη δικηγόρος, που ειδικεύεται στις υποθέσεις νεαρών και ανηλίκων παραβατών, ζει μια τέλεια ζωή με τον γιατρό σύζυγο της Πίτερ και τις δίδυμες κόρες τους. Όμως… κάτι λείπει από τη ζωή της. Όταν ο Γκουστάβ, ο παραστρατημένος γιος του άντρα της μετακομίζει ξαφνικά μαζί τους, οι φευγαλέες ματιές που ανταλλάσσουν εξελίσσονται, μοιραία, σε ένα απαγορευμένο ειδύλλιο.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Όταν ξεκίνησα να δουλεύω την ταινία με ενδιέφερε πολύ στο πώς γεννιούνται τα οικογενειακά μυστικά, αλλά και να δω τη δυναμική των δομών εξουσίας μέσα στην οικογένεια, αλλά και την ευθύνη που πηγάζει όταν κάποιος είναι ισχυρός. Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισα ήταν να στηριχτώ στην κεντρική ηρωίδα που έχει μια πολύ σύνθετη, και συχνά σκοτεινή ψυχολογία. Έπρεπε να σκάψω βαθιά μέσα μου για να τη σκηνοθετήσω.

Εδώ η αφήγηση είναι πολύ διαφορετική αφού οι άνθρωποι τείνουν να ρομαντικοποιούν ως ένα βαθμό τη σχέση ανάμεσα σε μια μεγαλύτερη γυναίκα και έναν μικρότερο άντρα, σε αντίθεση με μια σχέση ανάμεσα σε έναν μεγαλύτερο άντρα και μια μικρότερη γυναίκα. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι, όταν ένας θετός πατέρας κάνει σχέση με τη θετή του κόρη, αυτό είναι απλώς λάθος, ενώ όταν πρόκειται για ένα αγόρι και τη μητριά του, μοιάζει περισσότερο με γκρίζα ζώνη. Σε αυτή την περίπτωση γίνεται πιο δύσκολο να πεις ποιο είναι το λάθος και ποιο το σωστό. Θα ήθελα οι θεατές να μπουν στη θέση της ηρωίδας και να αναρωτηθούν τι θα έκαναν οι ίδιοι υπό τις ίδιες συνθήκες. Ποιο δρόμο θα επέλεγαν;

Το cinemagazine.gr και η Weird Wave δίνουν την ευκαιρία σε 40 τυχερούς να κερδίσουν προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας «Η Βασίλισσα της Καρδιάς» της Μέι Ελτούχι την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Ανδόρα (Σεβαστουπόλεως 117, Αμπελόκηποι) στις 20:00. Κάντε comment, like ή share στην αφίσα της ταινίας στην επίσημη σελίδα του cinemagazine.gr στο facebook για να διεκδικήσετε διπλές προσκλήσεις. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα.

Η ταινία «Βασίλισσα της Καρδιάς» κυκλοφορεί 5 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Weird Wave.