Μαζί μέχρι το τέλος: Δείτε πρώτοι το «Kursk» του Τόμας Βίντερμπεργκ - νεα , διαγωνισμοι || cinemagazine.gr
16:00
30/11

Μαζί μέχρι το τέλος: Δείτε πρώτοι το «Kursk» του Τόμας Βίντερμπεργκ

Το cinemagazine.gr και η Odeon σας δίνουν την ευκαιρία να δείτε πρώτοι την ταινία «Kursk» την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στον κινηματογράφο Odeon Starcity.

 

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Τόμας Βίντερμπεργκ επιστρέφει με μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία που συντάραξε ολόκληρο τον πλανήτη, σε μια παραγωγή του Λικ Μπεσόν.

Η ταινία εμπνέεται από την αξέχαστη αληθινή ιστορία του K-141 KURSK, ενός ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου που βυθίστηκε στον πυθμένα της θάλασσας του Μπάρεντς στον ανατολικό Αρκτικό ωκεανό, τον Αύγουστο του 2000. Επρόκειτο για μια απλή ναυτική άσκηση που όμως είχε τραγική κατάληξη, με τη ρωσική κυβέρνηση να αρνείται – για πέντε μέρες – τη βοήθεια από τις ξένες κυβερνήσεις, προτού τελικά συμφωνήσει να δεχθεί τη συνδρομή της βρετανικής και της νορβηγικής κυβέρνησης. Πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου Κόλιν Φερθ (Ο Λόγος του Βασιλιά) μαζί με ένα εντυπωσιακό καστ που συμπεριλαμβάνει τον Ματίας Σένερτς (Το Κορίτσι από τη Δανία), τη Λέα Σεϊντού (Αστακός) και τον Μαξ Φον Σίντοφ (Η Έβδομη Σφραγίδα).

Ο δημοσιογράφος Ρόμπερτ Μουρ δημοσίευσε το 2002 το βιβλίο «A Time to Die: The Untold Story of the Kursk Tragedy» που ερευνά διεξοδικά όλα τα στοιχεία καθώς και τις τελευταίες στιγμές αγωνίας των άτυχων και καταδικασμένων ανδρών που επέβαιναν στο υποβρύχιο KURSK. Το βιβλίο αυτό κίνησε το ενδιαφέρον του υποψήφιου για Όσκαρ (Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν, 1998) σεναριογράφου Ρομπέρτ Ρόντνατ που θέλησε να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη, εστιάζοντας στο δράμα της ανθρώπινης ιστορίας.

Ο Δανός Τόμας Βίντερμπεργκ, συνιδρυτής της κίνησης «Δόγμα 95» και σκηνοθέτης διακριμένων ταινιών όπως «Οικογενειακή Γιορτή» και «Το Κυνήγι», συνήθως κάνει ταινίες με δική του πρωτοβουλία και δικό του σενάριο.

«Η γενναιότητα που είχαν οι συγκεκριμένοι άντρες να πουν “αντίο” ήταν το στοιχείο που δεν άφησε χώρο σε καμία αμφιβολία για εμένα. Την αλήθεια της ιστορίας δεν την γνωρίζει κανείς αφού όλοι έχασαν τη ζωή τους. Εμείς κληθήκαμε να εμπλουτίσουμε την ιστορία όπως κάναμε, για παράδειγμα, στην ιστορία του βασικού χαρακτήρα. Ο πραγματικός δεν είχε παιδιά, στην ταινία όμως έχει ένα παιδί γιατί θέλαμε να αντιπροσωπεύει όλους τους άντρες του Kursk και τα 71 παιδιά που έμειναν πίσω», σχολιάζει ο Βίντερμπεργκ.

Το cinemagazine.gr και η Odeon δίνουν την ευκαιρία σε 10 τυχερούς να δουν πρώτοι την ταινία «Kursk» την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Odeon Starcity (Λ. Συγγρού 111) στις 20:00 (ώρα προσέλευσης 19:30). Κάντε comment, like ή share στην αφίσα της ταινίας στην επίσημη σελίδα του cinemagazine.gr στο facebook για να διεκδικήσετε διπλές προσκλήσεις. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα.

Η ταινία «Kursk» κυκλοφορεί 6 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την Odeon.