«Η Ιστορία της Θεραπαινίδας»: Κερδίστε αντίτυπα του βιβλίου της Μάργκαρετ Άτγουντ - νεα , διαγωνισμοι || cinemagazine.gr
13:59
17/4

«Η Ιστορία της Θεραπαινίδας»: Κερδίστε αντίτυπα του βιβλίου της Μάργκαρετ Άτγουντ

Με αφορμή την πρεμιέρα του 2ου κύκλου «The Handmaid's Tale», το ΣΙΝΕΜΑ σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός, σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αντίτυπα του βιβλίου «Η Ιστορία της Θεραπαινίδας» της Μάργκαρετ Άτγουντ σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ.

Μετά από τον πρώτο κύκλο που συγκέντρωσε 8 Emmys, 2 Χρυσές Σφαίρες, 3 βραβεία Critics Choice κ.α., η δραματική σειρά του Hulu, που βασίζεται στο αριστούργημα της Μάργκαρετ Άτγουντ, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν. Τοποθετημένο σε ένα κοντινό μέλλον, όπου οι γυναίκες έχουν απαλλαγεί από όλα τα δικαιώματά τους, το «The handmaid's Tale» σχολιάζει τη θέση της γυναίκας σε ένα απολυταρχικό καθεστώς και αποτελεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σχόλιο για την επικαιρότητα των σεξουαλικών σκανδάλων, της πρωτοβουλίας #Time'sUp, αλλά και της προεδρίας Τραμπ.

Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο «Η Ιστορία της Θεραπαινίδας», μυθιστόρημα της πολυβραβευμένης Καναδής συγγραφέα Μάργκαρετ Άτγουντ που πρωτοκυκλοφόρησε το 1985. Σε ένα θεοκρατικό ολοκληρωτικό καθεστώς που τοποθετείται χρονικά στο κοντινό μέλλον, γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας έχουν αποσπαστεί από τις οικογένειες τους και χρησιμοποιούνται ως μηχανές αναπαραγωγής για ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν, λαμβάνοντας το όνομα του «ιδιοκτήτη» τους. 

Το μυθιστόρημα τιμήθηκε με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Booker 1986 και μεταφέρθηκε με τεράστια επιτυχία στην τηλεόραση, αποσπώντας πολλά βραβεία και ως τηλεοπτική σειρά και αποκτώντας φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο.

Μια μεγαλοφυής, συγκλονιστική δυστοπία για το κακό που παραμονεύει στην ανθρώπινη φύση, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑΣ διαβάζεται και σαν σκοτεινό χρονικό μιας εναλλακτικής πραγματικότητας ή σαν σπαραχτική μαρτυρία για τη θέση της γυναίκας στον σύγχρονο κόσμο.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου:

Η Δημοκρατία της Γαλαάδ προσφέρει στην Τουφρέντ μόνο μία επιλογή: την αναπαραγωγή. Αν παρεκκλίνει απ' τον σκοπό της, θα καταλήξει, όπως όλοι οι αντιφρονούντες, κρεμασμένη στο Τείχος, ή θα σταλεί στις Αποικίες, όπου θα βρει αργό και μαρτυρικό θάνατο από ραδιενέργεια. Αλλά ακόμα κι ένα απολυταρχικό καθεστώς δεν μπορεί να αφανίσει τον πόθο – ούτε της Τουφρέντ ούτε και των δύο ανδρών απ' τους οποίους κρέμεται η μοίρα της. 

Βιογραφικό της Μάργκαρετ Άτγουντ
Γεννήθηκε στην Οτάβα του Καναδά το 1939 και μεγάλωσε στο βόρειο Οντάριο, το Κεμπέκ και το Τορόντο. Σπούδασε στο Κολέγιο Βικτόρια του Πανεπιστημίου του Τορόντο και απέκτησε μεταπτυχιακό από το Κολέγιο Ράντκλιφ. Έχει γράψει περισσότερα από 40 μυθιστορήματα, ποιήματα, παιδικά βιβλία και δοκίμια.

Κατά τη διάρκεια της συγγραφικής της καριέρας έχει βρεθεί υποψήφια ή έχει τιμηθεί με αμέτρητα βραβεία στον Καναδά και στο εξωτερικό, όπως το βραβείο Premio Mondello (1997), το Commonwealth (1987, 1994), το Booker (1989, 1996, 2000, 2003, 2005, 2007), και το Orange (2001, 2004). Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες πεζογράφους και κριτικούς του Καναδά. Σήμερα ζει στο Τορόντο με το σύντροφο της, το συγγραφέα Γκρέιμι Γκίμπσον.

Το μυθιστόρημα ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελεί το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της ομότιτλης σειράς. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα δύο πρώτα βιβλία, ΟΡΥΞ ΚΑΙ ΚΡΕΪΚ και Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ, καθώς και το βραβευμένο με το Booker 2000 μυθιστόρημά της Ο ΤΥΦΛΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ.

Το ΣΙΝΕΜΑ σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός, σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αντίτυπα του βιβλίου «Η Ιστορία της Θεραπαινίδας» της Μάργκαρετ Άτγουντ κάνοντας comment, like ή share στο ποστ της επίσημης σελίδας του cinemagazine.gr στο facebook. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα.

Το μυθιστόρημα «Η Ιστορία της Θεραπαινίδας» κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Ψυχογιός