Τα Άγρια Αγόρια - ταινιες || cinemagazine.gr

Τα Άγρια Αγόρια

Les Garçons Sauvages

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2017
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γαλλία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπερτράν Μαντικό
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Μπερτράν Μαντικό
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Πολίν Λοριγιάρ, Βιμάλα Πονς, Ντιάν Ρουξέλ, Αναέλ Σνεκ
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Πασκάλ Γκρανέλ
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Πιερ Ντεσπράτς
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:110'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Carousel Films
    Τα Άγρια Αγόρια

Θεαματικό ντεμπούτο του Μπερτράν Μαντικό που υπόσχεται ένα τριπαριστό, αισθησιακό ταξίδι στα κινηματογραφικά «νερά» του πειραματικού σινεμά.  

Από τον Πάνο Γκένα

Σε ένα μικρό νησί του Ινδικού ωκεανού, πέντε έφηβοι διαπράττουν ένα άγριο έγκλημα και ένας Ολλανδός καπετάνιος αναλαμβάνει τη συμμόρφωσή τους. Το εφηβικό πλήρωμα του καραβιού θα σοκαριστεί από τις μεθόδους του καπετάνιου και θα ετοιμάσει ανταρσία.

Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Μπερτράν Μαντικό, που πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Βενετίας (2017), είναι μία ζόρικη, οργιαστική κινηματογραφική φαντασίωση που ξεχειλίζει από την ένταση της νεανικής ορμής με σαφή ερωτική διάσταση. Με προορισμό ένα μαγικό νησί, όπου η βλάστηση κατακλύζει τα πάντα, ο Μαντικό σε συμφωνία με τη «φύση» παρατηρεί τη λάγνα επίγνωση της εφηβικής ορμής και παρασύρει με ποίηση και χιούμορ, τόσο το νεανικό πλήρωμα της ταινίας όσο και το παρθένο κοινό. 

Τα «Άγρια Παιδιά» είναι ένα ελευθεριάζον φιλμικό τέκνο που συγγενεύει με το σινεμά των Ζαν Κοκτό και Ντέρεκ Τζάρμαν, επιδεικνύει με ηδυπάθεια τα λογοτεχνικά του δάνεια (από τον Βερν και τον Γκόλντινγκ ως τον Ρεμπό και τον Μπάροουζ), παίζει επιδέξια (και όχι με στείρα επιδειξιομανία) με αβαν-γκαρντ οπτικά ερεθίσματα και μέσα από την διάχυτη τρυφηλότητα σχολιάζει πολιτικά τις κοινωνικές τάξεις, την έμφυλη ταυτότητα, τα σεξουαλικά ταμπού και τα όρια της αφήγησης.

Σουρεαλιστικό και παρορμητικό - ως οφείλει - πειραματικό σινεμά με έμπνευση και αυτοπεποίθηση. Το ταξίδι μπορεί να μην είναι για όλους, αλλά η διαδρομή είναι απολαυστική.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Τα Άγρια Αγόρια
  • Τα Άγρια Αγόρια