Πες το Δυνατά - ταινιες || cinemagazine.gr

Πες το Δυνατά

Cambio Tutto

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2020
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ιταλία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκουίντο Κιέζα
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Γκουίντο Κιέζα, Ντιέγκο Αγιάλα, Νικολέτα Μικέλι, Τζιοβάνι Μπονιέτι
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Βαλεντίνα Λοντοβίνι, Λίμπερο ντε Ριέντσο, Αντρέα Πιζάνι, Ντίνο Αμπρέσια
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Εμανουέλε Πασκέ
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Φραντσέσκο Τσεράζι
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Tanweer
    Πες το Δυνατά

Κωμωδία αφύπνισης με θέμα μια καταπιεσμένη 40άρα, γεμάτη σχηματικούς χαρακτήρες και τεμπέλικο χιούμορ που απλοποιούν τους προβληματισμούς και τις λύσεις της. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Μέσα σε 10 λεπτά μαθαίνουμε τα πάντα για τη Τζούλια. Καταπιέζεται στο σπίτι από τον αλαζόνα καλλιτέχνη σύντροφό της και τον γιο του, δέχεται αδιαμαρτύρητα σεξιστικές επιθέσεις στο δρόμο και στη δουλειά, εκεί όπου κανείς δεν φαίνεται να εκτιμά τις ικανότητές της. Η αλλαγή είναι μονόδρομος και έρχεται μέσω εναλλακτικού θεραπευτή που προκαλεί στην παθούσα μια έκρηξη αυτοπεποίθησης ικανή για να αλλάξει τα πάντα. 

Έχοντας ήδη εντρυφήσει στο ρόλο της καταπιεσμένης νοικοκυράς, στο «Όταν Λείπει η Μαμά», η Βαλεντίνα Λοντοβίνι τον επεκτείνει εκτός σπιτιού, ενσαρκώνοντας μια όμορφη γυναίκα και ικανή επαγγελματία που κάπου βαρέθηκε να μην την παίρνει κανείς στη σοβαρά. Οι χαρακτήρες που την πλαισιώνουν όμως φαίνεται πως γράφτηκαν στο πόδι, ξεκινώντας από τον σύντροφο (άεργος που δηλώνει καλλιτέχνης) ως το αφεντικό (καλοπερασάκιας γιος του ιδιοκτήτη της εταιρείας) και την υποψήφια αντικαταστάτριά της (νεαρή influencer). Όλοι τους γίνονται πρωταγωνιστές πρόχειρων διαλόγων, όπως πρόχειρη είναι και η αλλαγή που επιβάλλεται μέσω μιας σειράς πίστεψε-στον-εαυτό σου τσιτάτων που ως δια μαγείας την αλλάζουν ως άνθρωπο από μια μέρα στην άλλη. Η εύκολη αυτή προσέγγιση δικαιολογεί και την καλοκαιρινή έξοδο της ταινίας, καθώς μόνο στις ήσυχες και άνευ αξιώσεων μέρες του Αυγούστου μπορεί να ιδωθεί χωρίς γκρίνια. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Πες το Δυνατά
  • Πες το Δυνατά