Το Σκυλάκι της Βασίλισσας - ταινιες || cinemagazine.gr

Το Σκυλάκι της Βασίλισσας

The Queen's Corgi

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2019
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ:Βέλγιο
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Μπεν Στάσεν, Βίνσεντ Κέστελουτ
    ΣΕΝΑΡΙΟ:Ρομπ Σπράκλιν, Τζόνι Σμιθ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ:Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Ντίνος Σούτης, Φώτης Πετρίδης
    ΜΟΥΣΙΚΗ:Ραμίν Τζαγουάντι
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:84'
    ΔΙΑΝΟΜΗ:Odeon
    Το Σκυλάκι της Βασίλισσας

Σκύλος ράτσας Κόργκι κλέβει την καρδιά της Βασίλισσας της Αγγλίας, προκαλεί τη ζήλεια του δεύτερου στην επετηρίδα, βγαίνει στον έξω κόσμο και ανακαλύπτει την κανονική ζωή. Γαβγίστε ελεύθερα.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Μια ταινία κινουμένων σχεδίων που τοποθετεί μέρος της δράσης της μέσα στο Μπάκιγχαμ, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να το σατιρίσει ωμά εφόσον δεν έχει γυριστεί από Άγγλους. Έτσι λοιπόν το βελγικό «Κόργκι» κοροϊδεύει στα ίσια τον Φίλιππο, κάνει επιπρόσθετα και λίγη πλάκα στη Βασίλισσα, ενώ το χαίρεται πραγματικά όταν έρχονται οι 2 πρώτοι επισκέπτές τους, ο Ντόναλντ και η Ιβάνκα Τραμπ που βγάζουν selfies φωνάζοντας «τσίζκεϊκ» υιοθετώντας μια χοντροκομμένη συμπεριφορά ηλιθίων. 

Ακόμη, οι προσεκτικοί θα βρουν ένα γράμμα στον Τζέιμς Μποντ και όλοι θα γελάσουν με την υπόγεια ανάπτυξη ενός fight club σε ένα καταφύγιο σκύλων για το οποίο δεν πρέπει να μιλάς ποτέ. Γενικότερα, υπάρχουν μικρές (κυρίως) και μεγαλύτερες (σπανιότερα) ιδέες στην ανάπτυξη μιας παιδικής ταινίας που στο θέμα της δεν ξεπερνά τη βάση και ψάχνει τη διαφοροποίηση μέσω αυτών των ιδεών. Οι περισσότερες φυσικά αφορούν τις μικρές ηλικίες, τα διδάγματα είναι προφανή και μπορεί να τα  βρει κάποιος σε μυριάδες ιστορίες από το παρελθόν, καθώς ο ταπεινός στόχος εδώ είναι η ανώδυνη παρακολούθηση του 90λεπτου, κάτι που επιτυγχάνεται.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Το Σκυλάκι της Βασίλισσας
  • Το Σκυλάκι της Βασίλισσας