Πόκεμον Ντετέκτιβ Πικάτσου - ταινιες || cinemagazine.gr

Πόκεμον Ντετέκτιβ Πικάτσου

Pokémon Detective Pikachu

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2019
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ:HΠΑ/Ιαπωνία/Καναδάς
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Ρομπ Λέτερμαν
    ΣΕΝΑΡΙΟ:Ρομπ Λέτερμαν, Νταν Χερνάντεζ, Μπέντζι Σάμιτ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ:Ράιαν Ρέινολντς, Τζάστις Σμιθ, Κάθριν Νιούτον
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:Τζον Μάτισον
    ΜΟΥΣΙΚΗ:Χένρι Τζάκμαν
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 104'
    ΔΙΑΝΟΜΗ:Tanweer
    Πόκεμον Ντετέκτιβ Πικάτσου

Ασφαλής, διαδικαστική αλλά και αρκούντως διασκεδαστική ένωση ανθρώπων και Pokemon, με τη ζωντάνια των δεύτερων να δίνει πνοή και μπρίο και σε ένα κατά βάση οικογενειακό θέαμα. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Τα εξ Άπω Ανατολής Pokemon μπήκαν στις ζωές μας κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 90 σαν ένα φαινόμενο μαζικής ψυχαγωγίας και υστερίας, διατήρησαν το κοινό τους μέσω κυρίως των βιντεοπαιχνιδιών, ήρθαν πάλι στην επικαιρότητα όταν μαινόμενοι νεαροί άρχισαν να τα κυνηγούν στο δρόμο χάρη στην τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας και πλέον μοιραία διασταυρώθηκαν με το Χόλιγουντ. Ο «Ντετέκτιβ Πίκατσου» μοιάζει να άργησε να γίνει αν σκεφτούμε πως το franchise παραμένει πανίσχυρο για πάνω από μια 20ετία και είχε δώσει πολλά anime ως τώρα, σε μια σειρά που ξεκίνησε με το «Pokemon: The First Movie» το 1998. 

Όσοι μεγάλωσαν με τα Pokemon αλλά και όσοι δε γνωρίζουν τίποτα γι’ αυτά θα βρουν αρκετές αρετές σε αυτή την ταινία. Η πόλη Ράιμ, προϊόν ενός οραματιστή που σταμάτησε να βλέπει τα Pokemon ως πλάσματα που απλά τα πιάνεις και τα εκπαιδεύεις αλλά ως ανεξάρτητα όντα που μπορούν να ζήσουν παράλληλα με τους ανθρώπους, είναι σε σημεία χάρμα οφθαλμών, ένα πολύχρωμο κατασκευαστικό θέαμα που παρουσιάζεται ως η ουτοπική μεγαλούπολη του μέλλοντος. Εκεί γίνονται όλα και εκεί πηγαίνει ένας νεαρός μόλις πληροφορείται το θάνατο του πατέρα του, με τον οποίο βρίσκονταν πάντα σε απόσταση, για να διαπιστώσει νωρίς πως μια σειρά συμβάντων σχετίζεται με την τελευταία του έρευνα. Παρά τους ενδοιασμούς του πείθεται να μείνει χάρη στον μικρούλη Pikachu που του συστήνεται ως πρώην συνεργάτης του πατέρα του και για κάποιον ανεξήγητο λόγο μπορεί να καταλαβαίνει τα λόγια του, όταν οι υπόλοιποι δίπλα του ακούν απλά pika, pika.  

H ιστορία μυστηρίου που προκύπτει κρατιέται σε ένα πολύ βασικό επίπεδο, με τους ανθρώπινους χαρακτήρες να μοιάζουν χάρτινοι και πολύ προβλέψιμοι στους σκοπούς τους, όμως η τεχνολογία εδώ λειτουργεί ευεργετικά. Από τα ολογράμματα ως τα CGI τερατάκια που ζουν στη μεγαλούπολη, τα μικρά πλάσματα δίνουν μια έξτρα ζωντάνια στην αφήγηση της ταινίας, κάτι που καταφέρνει καλά και ο Ράιαν Ρέινολντς, η φωνή του Pikachu, που δεν αφήνει από πάνω του το τρολ χιούμορ του «Deadpool» απλά αποβάλλει οτιδήποτε «ακατάλληλο» και προσαρμόζεται στις PG απαιτήσεις της οικογενειακής περιπέτειας. Σε αυτό το είδος άλλωστε εντάσσεται το φιλμ και ως τέτοιο τα καταφέρνει καλά, κάτι που μάλλον θα απογοητεύσει τους 30+ σήμερα που γνώρισαν τα Pokemon από νωρίς, αλλά ίσως να φέρει πιο κοντά στον όμορφο κόσμο τους όσα παιδιά θελήσουν να τα γνωρίσουν σήμερα. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Πόκεμον Ντετέκτιβ Πικάτσου
  • Πόκεμον Ντετέκτιβ Πικάτσου