Οδός Μαλασάνια 32 - ταινιες || cinemagazine.gr

Οδός Μαλασάνια 32

Malasaña 32

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2020
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ισπανία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλμπέρτ Πίντο
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Ραμόν Κάμπος, Νταβίντ Ορέα, Σαλβαντόρ Μολίνα
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μπεγκόνα Βάργκας, Ιβάν Μάρκος, Μπέα Σεγκούρα
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ντάνιελ Σόζα Σεγκούρα
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Φρανκ Μοντασέλ, Λούκας Πέιρε
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 104'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Weird Wave
    Οδός Μαλασάνια 32

Από τα υπολείμματα του πολύ δημοφιλούς είδους του ισπανόφωνου θρίλερ, ένα ατμοσφαιρικό στα πρώτα λεπτά και επαναλαμβανόμενο στη συνέχεια φιλμ με αρκετά δάνεια τρόμου σλλά και ασυνέχειες στην αφήγησή του.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η συνέπεια της μεγάλης ανάπτυξης και προβολής του ισπανόφωνου θρίλερ (αστυνομικού και μεταφυσικού) σε όλο τον κόσμο, είναι αναπόφευκτα η αύξηση της παραγωγής στο συγκεκριμένο είδος και το ότι φτάνουν και στην χώρα μας παραδείγματα που είδους που λογικά δεν θα βλέπαμε. Το «Οδός Μαλασάνια 32» ανήκει σε αυτή την κατηγορία, παίρνοντας αμέτρητα δάνεια χτισίματος ατμόσφαιρας από το παρελθόν του είδους, χωρίς μπορεί να τα εκμεταλλευτεί προς όφελος μιας ουσιώδους ιστορίας φαντασμάτων. 

Η ταινία εκτυλίσσεται στη δεκαετία του ‘70 στη Μαδρίτη, όπου μια οικογένεια από την επαρχία έρχεται να βρει την τύχη της και αγοράζει σπίτι στο οποίο από νωρίς αντιλαμβάνεται την παρουσία ενός ξένου πνεύματος. Το ξεκίνημα της αφήγησης χτίζει έναν υποβλητικό τόνο που ολοκληρώνεται νωρίς καθώς η παρουσία του πνεύματος ξεκινα μια σειρά από κλισέ ευκολίες: λάμπες που τρεμοσβήνουν, υπόγεια, κλειδωμένες πόρτες και πολλά jump scares που δε συνάδουν με αυτό που θεωρητικά πήγε να χτιστεί από την αρχή. Στη μεγαλή διάρκειά της η ταινία ξοδεύεται σε ένα παιχνίδι γάτας με ποντικιού ανάμεσα στο πνεύμα και την οικογένεια, η οποία κρύβει μέσα στις ντουλάπες της διάφορους σκελετούς που μένουν εντελώς ανεκμετάλλευτοι. Έχοντας σχεδόν καλύψει κάθε τρόπο «επίθεσης» του φαντάσματος στην οικογένεια, εντελώς αργοπορημένα οι αποκαλύψεις επιφέρουν μια διάθεση κοινωνικής καταγγελίας, εντελώς ξένης με όσα έχουμε δει ως εκείνη την ώρα, σαν μια πρόχειρη λύση για ικανοποιητική εξέλιξη που σφραγίζει τη γενικότερη μετριότητα της παραγωγής. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Οδός Μαλασάνια 32
  • Οδός Μαλασάνια 32