Οι Σφυριχτές - ταινιες || cinemagazine.gr

Οι Σφυριχτές

The Whistlers

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2019
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ:Ρουμανία/Γαλλία/Γερμανία/Σουηδία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Κορνέλιου Πορουμπόιου
    ΣΕΝΑΡΙΟ:Κορνέλιου Πορουμπόιου
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ:Βλαντ Ιβάνοφ, Κατρίνελ Μαρλόν, Κρίστομπαλ Πίντο
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:Τούντορ Μιρτσέα
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 97'
    ΔΙΑΝΟΜΗ:Spentzos Film
    Οι Σφυριχτές

Διεφθαρμένος αστυνομικός δέχεται να εμπλακεί στην απόδραση ενός μαφιόζου αλλά και σε μια ριψοκίνδυνη ληστεία, για να το καταφέρει ωστόσο θα πρέπει πρώτα να πάει στα Κανάρια Νησιά και να μάθει την ντόπια γλώσσα των Σφυριχτών. Το ρουμάνικο νέο κύμα παίρνει μια αναπάντεχη αλλά απολαυστική στροφή στο σινεμά είδους με «δράστη» τον Κορνέλιου Πορουμπόιου του «Αστυνομία, Ταυτότητα».

Από τον Νεκτάριο Σάκκα

Ο Κρίστι (Βλαντ Ιβάνοφ), ένας καπάτσος αστυνομικός από το Βουκουρέστι που έχει συνηθίσει να παίζει σε διπλό ταμπλό, ανταποκρίνεται στην πρόκληση της γοητευτικής Τζίλντα (Κατρινέλ Μαρλόν) να βάλει το χέρι του στην απόδραση ενός φυλακισμένου μαφιόζου αλλά και σε μία ριψοκίνδυνη ληστεία. Πριν γίνουν όλα αυτά ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να περάσει από τα Κανάρια Νησιά προκειμένου να μυηθεί στη μυστική γλώσσα των λεγόμενων Σφυριχτών, μια δεξιότητα ικανή να καθορίσει την επιτυχία του εγχειρήματος.

Εξέχον μέλος του ρουμάνικου νέου κύματος, ο Κορνέλιου Πορουμπόιου του «Αστυνομία, Ταυτότητα» και του «Θησαυρού» υπογράφει ένα στιβαρό πλην συμβατικό - συγκρινόμενο πάντα με τα δεδομένα του δημιουργού του - crime drama το οποίο προσφέρει ακριβώς όσα υπόσχεται: καθαρή σινεφίλ ψυχαγωγία που αισθητικά ισορροπεί ανάμεσα στις αρχετυπικές επιταγές ενός κλασικού νουάρ και νεωτεριστικές εκδοχές του σαν αυτές των αδερφών Κοέν. Άκρως απολαυστική η διαχείριση του σεναριακού ευρήματος που τιτλοφορεί την ταινία και που έρχεται να ανανεώσει καταλυτικά ένα κατά τα άλλα όχι καινοφανές σύμπαν διαφθοράς και εξαπάτησης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Οι Σφυριχτές
  • Οι Σφυριχτές