Ο Διαβολάκος

Il Piccolo Diavolo

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1988
  ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ιταλία
  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Ρομπέρτο Μπενίνι
  ΣΕΝΑΡΙΟ:Ρομπέρτο Μπενίνι, Βιντσέντζο Κεράμι
  ΗΘΟΠΟΙΟΙ:Γουόλτερ Ματάου, Ρομπέρτο Μπενίνι
  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:Ρόμπι Μιούλερ
  ΜΟΥΣΙΚΗ:Έβαν Λιούρι
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 101'
  ΔΙΑΝΟΜΗ:Danaos Films
  <ARTICLE TITLE/>

Η σατανικά αστεία κωμωδία του Ρομπέρτο Μπενίνι σε ψηφιακή επανέκδοση.

Στη Ρώμη, ο Αμερικανός ιερέας Μορίς (Γουόλτερ Ματάου), προσπαθεί να βρει ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και πνευματικής του ζωής, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Μια μέρα τον καλούν για τον εξορκισμό μιας γυναίκας και το δαιμόνιο που φαίνεται να την είχε καταλάβει δεν είναι παρά ένας φοβισμένος διαβολάκος (Ρομπέρτο Μπενίνι), ονόματι Τζουντίντα.

Ο ανήσυχος διαβολάκος θέλει να ανακαλύψει και να απολαύσει τις χαρές της γήινης ζωής και έτσι ακολουθεί παντού τον ιερέα. Όταν όμως ο Τζουντίντα, συναντήσει τυχαία τη Νίνα, θα νιώσει ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα. Ερωτευμένος τώρα ο διαβολάκος, θα αποδεσμεύσει τον Μορίς από την παρουσία του και θα τρέξει πίσω της.

Μια από τις πρώτες μεγάλου μήκους ταινίες του βραβευμένου με Όσκαρ (για την ερμηνεία του στην ταινία «Η Ζωή είναι Ωραία»), Ρομπέρτο Μπενίνι. Στην ταινία «Ο Διαβολάκος», ο Μπενίνι εμπνέεται από την καθολική του οικογένεια και δομεί την ιστορία γύρω από τον αυστηρό ιερέα και τον ανήσυχο διαβολάκο. Μια απολαυστική αλλά βαθιά ανθρώπινη κωμωδία που επιβεβαιώνει τη σατιρική διάνοια του μεγάλου Ιταλού δημιουργού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Ο Διαβολάκος
 • Ο Διαβολάκος