Μετά τα Μεσάνυχτα - ταινιες || cinemagazine.gr

Μετά τα Μεσάνυχτα

Don't Look Now

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1973
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ:M. Βρετανία/Ιταλία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκολας Ρεγκ
    ΣΕΝΑΡΙΟ: 'Αλαν Σκοτ, Κρις Μπράιαντ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ντόναλτ Σάδερλαντ, Τζούλι Κρίστι
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:Άντονι Ρίτσμοντ
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Πίνο Ντονάτζιο
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Summer Classics
    Μετά τα Μεσάνυχτα

Με μια από τις πιο μνημειώδεις ερωτικές σκηνές του σινεμά και ένα φινάλε που θα στοιχειώνει για πάντα, το αριστούργημα του Ρεγκ στέλνει ένα ανδρόγυνο Εγγλέζων, που πενθεί το χαμό της μικρής του κόρης από πνιγμό, σε μια απειλητική Βενετία όπου φρικτοί οιωνοί θα το φέρουν σε επαφή με έναν κόσμο πέραν του πραγματικού. Όχι μια κοινή ταινία τρόμου, αλλά ένα αλησμόνητο ταξίδι στο σκοτάδι.

Από τον Λουκά Κατσίκα

Μια από τις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών ξεκινά με τον πνιγμό ενός μικρού κοριτσιού και ολοκληρώνεται σε ένα από τα πιο σοκαριστικά φινάλε που έχουν αποτυπωθεί ποτέ σε φιλμ. Στο ενδιάμεσο, το «Μετά τα Μεσάνυχτα», υποδειγματική διασκευή ενός μυθιστορήματος της Δάφνης Ντι Μοριέ, στέλνει ένα παντρεμένο ζευγάρι Αγγλων, που θρηνεί τον χαμό του μικρού του κοριτσιού, να ταξιδέψει σε μια μουντή και αφιλόξενη χειμερινή Βενετία. Εκεί ο αρχιτέκτονας σύζυγος καλείται να ανακαινίσει μια τοπική εκκλησία και παράλληλα προσπαθεί να εξορκίσει, μαζί με τη γυναίκα του, την οδύνη για τη μεγάλη τους απώλεια.

Μια από τις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών

Μια σειρά από τρομακτικούς οιωνούς, μεταφυσικού χαρακτήρα συμβάντα και ανατριχιαστικές προειδοποιήσεις, όμως, θα μετατρέψουν την παραμονή τους εκεί σε ένα μακάβριο ραντεβού με το μεγάλο Αγνωστο και το απόλυτο παράλογο. Συνδυασμός ταινίας μυστηρίου, ψυχολογικού δράματος και δημιουργίας τρόμου, αυτό το ατόφιο αριστούργημα με το εκπληκτικό μοντάζ, τους μοναδικούς Ντόναλντ Σάδερλαντ και Τζούλι Κρίστι, τη βουτηγμένη στην απειλή ατμόσφαιρα, την αρμονική σύζευξη μεταφυσικού και πραγματικού και τη σκηνοθετική δεξιοτεχνία ίσως και να αποτελεί το magnum opus του Νίκολας Ρεγκ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Μετά τα Μεσάνυχτα
  • Μετά τα Μεσάνυχτα