Η Οικογένεια Άνταμς - ταινιες || cinemagazine.gr

Η Οικογένεια Άνταμς

The Addams Family

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2019
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Καναδάς, ΗΠΑ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκρεγκ Τίρναν, Κόνραντ Βέρνον
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Πάμελα Πέτλερ, Ματ Λίμπερμαν
    ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ: Όσκαρ Άιζακ, Σαρλίζ Θερόν, Κλόε Γκρέις Μόρετζ
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Τζεφ και Μάικλ Ντάνα
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 86'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Tulip
    Η Οικογένεια Άνταμς

Ένα franchise που ύμνησε τη διαφορετικότητα επιστρέφει σε μια εποχή που δεν το διαφοροποιεί πλέον ως προς το περιεχόμενό του, με λίγες καλές στιγμές και χωρίς την απαραίτητη απογείωση. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από τα τέλη της δεκαετίας του 30, τα σκίτσα της ανώνυμης τότε οικογένειας τεράτων έμοιαζαν να είναι μια πειραγμένη χιουμοριστική εκδοχή ενός κόμικ τρόμου που συνέχιζε την επέλαση των τεράτων στις ζωές των ανθρώπων (θυμηθείτε αυτά της Universal λίγα χρόνια νωρίτερα). Η τηλεοπτική προσαρμογή του 1964, που βάπτισε την οικογένεια με το όνομα του δημιουργού της, ήταν ακόμη ένα θέαμα μπροστά από την εποχή του που δεν έχασε καθόλου το σπιρτόζικο και επιθετικό χιούμορ προς το αμερικανικό όνειρο, κάτι που συνέβη και με τη μεταφορά στο σινεμά τη δεκαετία του 90.

Οι Άνταμς, μια οικογένεια τρομερά αγαπημένη που προσπαθεί να γλυτώσει από την κακία των ανθρώπων, μιλούσαν για τη διαφορετικότητα πριν αυτή γίνει βασικό κομμάτι της δημόσιας συζήτησης και η επιστροφή τους σήμερα με σκοπό να μιλήσουν μόνο για τη διαφορετικότητα αυτομάτως μειώνει την αξία τους. Η φόρμα των κινουμένων σχεδίων δίνει τη δυνατότητα να τους απογειώσει και να φτάσουν σε στιγμές ακόμη και υστερικού χιούμορ, κάτι που συμβαίνει λίγες φορές στις περιπέτειές τους, καθώς η προτεραιότητα εδώ είναι η αντικατάσταση του επιθετικού χιούμορ του παρελθόντος με κάτι πιο ελεγχόμενο και προσαρμοσμένο στην πολιτική ορθότητα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Η Οικογένεια Άνταμς
  • Η Οικογένεια Άνταμς